Hatay’ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde Emsal Mersin, Erdinç Mersin kardeşler birer gün arayla vefat etti. Emsal Mersin 22 Kasım pazar, Mehmet Mersin 23 Kasım Pazartesi, Erdinç Mersin ise 24 Kasım Salı günü yaşamını yitirdi. Birer gün arayla yaşamını yitiren Mersin kardeşlerin ölüm belgelerine vefat nedeni olarak “bulaşıcı hastalık” yazıldı.

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Mersin kardeşlerin hayatta kalan diğer ağabeyleri Haydar Mersin kardeşlerinin geçmişte çeşitli rahatsızlıkları olduğunu kendilerini halsiz hissedip ağır ağrılar çekmeye başladıklarını söyledi. Aynı binada oturduğu kardeşi Emsal’in bir süre rahatsız olduğunu hatta bir gün hastanede yattığını söyleyen Haydar Mersin, “Emsal grip olmuştu. Bir gün hastaneye götürdük kaldı orada. Sonra eve gönderdiler. 5-6 gün evde yattı, 7’nci gün iyileştim diye ayağa kalktı 1 gün sonra çöktü. Ambulans çağırdık. Ambulansa aldılar kalbi durdu, kalp masajı yapacağız dediler. Geri gelmedi” dedi.

'KİMSE BAKMADI KARDEŞİME'

Yine aynı binada oturan tek yaşayan kardeşi Erdinç’in de Emsal ile benzer süreçte rahatsızlandığını söyleyen Haydar Mersin, “Erdinç’in ayaklarında kronik sorun vardı. Ayak parmağında batık çıkmıştı. Bu batık enfeksiyona dönüştü. Bir sabah kapıyı çaldık açmadı, 'kalkamıyorum' dedi. Kapıyı kırdık içeri girdik hastaneye götürdük” diye konuştu. Erdinç’i Özel Akdemi Hastanesi’ne götürdüğünü söyleyen ağabey Mersin, şunları kaydetti: “Akademi Hastanesi’nde Erdinç’e testler yapıldı. 850 TL de para verdik bu testlere. Ciğerinde leke olduğunu söylediler, Bölge Hastanesi’ne sevk ettiler. Ben kızdım hatta dedim ki madem tedaviyi burada yapmayacaktınız neden bizden 850 TL aldınız dedim ama mecburen gittik Bölge Hastanesi’ne… Kardeşim Bölge Hastanesi’ne yatınca bana onun izolasyonda olduğuna dair mesaj attılar. Hastane çok kötü durumda. Kimse bakmıyor. Beni de koymadılar yanına. Bir ara konuştum kardeşimle 3 gün su veren olmamış, maske dahi vermemişler. Benden su istedi. Yemeği kapı ağzından veriyorlarmış. Kimse bakmadı kardeşime. Ölümüne enfeksiyon dediler. Kardeşlerim bakımsızlıktan öldü.”

'SERUM VERDİLER, YARIM SAAT SONRA KALBİ DURDU'

Yan binada oturan evli kardeşi Mehmet’in 20 sene önce gırtlak kanseri olduğunu ama atlattığını vurgulayan Mersin, “Erdinç ve Emsal’in rahatsız olduğu süreçlerde Mehmet’in boğazında da gıcık gibi bir şey oluyordu. Gırtlak kanseri atlattı sonuçta. Mehmet’in vücut direnci çok düşüktü zaten. Ayağa kalkamadı, ateşi yoktu, 4 gün yattı evde, 3 gün neredeyse hiç yemek yiyemedi. Ben de hemen Araştırma Hastanesi’ne götürdüm. Serum verdiler. Yarım saat sonra kalbi durdu” diye konuştu.

Kendisi de aynı binada oturan Haydar Mersin bütün belirtilere rağmen kardeşlerinin korona olmadığını iddia etti. Üç kardeşi birer gün arayla vefat eden Mersin “Bende aynı binada oturuyorum. Korona olsalardı benimde hasta olmam gerekirdi” dedi.

'KORONANIN TÜM SEMTOMLARI VARDI HEPSİNDE'

Mersin ailesinin akrabalarından olan adını vermek istemeyen bir kişi de şunları kaydetti: “Bir hafta 10 gün kadar hasta yattılar. Koronanın tüm semptomları vardı hepsinde. Halsizlik, ayağı kalkamama, yemek yiyemiyorlardı. 3 kardeşin ölümünden sonra sağlık ekiplerinin aileyle konuşmak için geldiği aileden bazılarının da sağlıkçıları kovduğunu, görüşmek istemediğini duyduk. Evlerinde korona olmadığını söylüyorlar.”