AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım'ın 'uyuşturucu ticareti' yaptığı yönündeki iddialara ilişkin yeni bir açıklama daha yaptı.

Ankara'da konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oğlu hakkındaki iddialara ilişkin 'gereken adımları atacaklarını söyledi. Yıldırım, "Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız" dedi.

İKİ AYRI AÇIKLAMA

Çete yöneticisi Sedat Peker'in oğlu Erkam Yıldırım hakkında 'uyuşturucu ticareti' yaptığı yönündeki iddiaları reddeden AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, dün yaptığı açıklamada, "Oğlum Venezuela'ya Coronavirus'le mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir" dedi. Yıldırım'ın bu açıklaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı ve oğlunun 'hangi sıfatla' yardım ettiği merak konusu oldu.

'OĞLUM BİRAZ DA MERAKTAN GİTTİ'

Yıldırım bu açıklamanın ardından bugün de Gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuştu. Özdemir, Yıldırım'la yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

"Biraz önce Sayın Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuella gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuella'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi. Heyetten ayrı gayrıresmî olarak geziye katıldığını kendi imkânları ile Covid ile mücadelede kullanılacak malzeme götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş)  ayrıca çeşitli hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti."

PEKER NE DEDİ?

Çete yöneticisi Sedat Peker, yayınladığı son videosunda kokain sevkiyatında Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ı işaret ederek Venezuela'ya gittiğini söyledi. Peker, şöyle konuştı:

"Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı. Para trafiği nasıl oluyor? Kıbrıs, Halil Falyalı. Tüm para trafiği buradan dönüyor. Erkan Yıldırım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri. Ben Binali Bey'in böyle bir organizayonun içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline geldi. Türkiye'ye gelişi-gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor? Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon ediyor. Peki, Mehmet Ağar bunun neresinde? Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın."

İLGİLİ HABERLER