İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları eylemle Boğaziçi direnişini selamladı. Yapılan açıklamada, "Haksızlığa, hukuksuzluğa, nefret söylemlerine, işkenceye, fobik söylemlere, tehditlere maruz kalan tüm arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz ve bir kez daha arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu dile getiriyoruz. Belirtmeliyiz ki, biz öğrenciler bizlere reva görülene biat etmeyeceğiz ve her koşulda öğrenci dayanışmasını yaşatacağız" denildi.

Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı yapılan eylemlerde 10 öğrenci tutuklanırken, öğrencilerin direnişi de sürüyor. Bugün Bilgi Üniversitesi öğrencileri ÇSM'de bir araya gelerek, Boğaziçili arkadaşlarıyla dayanışma eylemi yaptı.

Eylemde yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan hukuksuzluğun yakından takip edildiği ve gelecek için ciddi endişe duyulduğu ifade edildi. Yeni yılın başlangıcı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nin de içerisinde bulunduğu beş üniversiteye kayyum atanarak, üniversitelerin özerkliğinin hiçe sayıldığı vurgulanan açıklamada, Boğaziçili öğrencilerin kayyumun istifasını talep ederek, haklı mücadelelerini başlattıkları belirtildi.