Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu için "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Örgüte üye olma", "Örgüt propagandası yapma", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlamaları ile hakkında dava açılan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in duruşması görüldü. İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Bilgen katılmazken avukatı Özcan Kılıç hazır bulundu. 

BERAAT TALEP EDİLDİ

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan Kılıç, bu aşamada herhangi bir diyeceklerinin olmadığını ve yazılı olarak dilekçe sunduklarını belirterek, “Aynı konumda olan diğer sanıklar beraat etmiştir. Dosyamızda da sanık hakkında beraat kararı verilmesi gerekmektedir. Sanık hakkında duruşmalardan bağışık tutulmasını talep ediyoruz” dedi. 

İddia makamı ise esas hakkındaki mütalaayı hazırlayabilmeleri için dosyanın kendilerine verilmesini talep etti. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti dosyayı iddia makamına tevdi ederek davanın esas hakkındaki mütaalasını sunmak için duruşma gününe kadar süre verdi. Bilgen’in duruşmaya gitme zorunluluğunu kaldıran mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 15 Ekim’e erteledi.