Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan, Şişli'de bulunan Feriköy mezarının başında anıldı. Ailenin çağrısı üzerine yapılan anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve çok sayıda kişi katıldı. 

Mezarlık girişinde Berkin’in ablası Özge Elvan’a polisler tarafından üst araması yapıldığı sırada baba Sami Elvan, "Sabahtan beri takip ediliyoruz. Kirli ellerinizi çocuklarıma sürmeyin" diyerek tepki gösterdi. Kitle daha sonra Elvan’ın mezarı başına gitti. 

CEZA VERMEMEK İÇİN 

Elvan'ın mezarı başında konuşan davanın avukatlarından Can Atalay, katledilen tüm çocuklar için bir arada olduklarını belirtti. Atalay, “Bir seher vakti bir çocuk sokağın ortasında vuruldu öldürüldü. Bir tanesi dışında katiller henüz yargılanmaya dahi başlanmadı. O bir katilin de alacağı ceza her ne kadarsa onu almaması için milyon tane dümen çevriliyor” diye belirtti. 

BU HANGİ KİTAPTA YAZIYOR

Atalay'ın konuşmasının ardından katledilen çocuklar için saygı duruşunda bulunuldu. Sami Elvan, sadece Berkin için mücadele etmediklerini söyledi. Elvan, “Biz diyoruz ki bu ülkede eşitlik, adalet, barış olsun. Azmettiriciler bu ülkede bir eli yağda bir eli balda hayatını devam ettiriyor. 14 yaşındaki çocuğu terörist ilan ettiler bu hangi kitapta yazıyor” ifadelerini kullandı.

ADALET ARIYORUZ

İktidara seslenen Elvan, “Her gün sosyal medyada bizim çocuklarımıza hakaret edenlere bir şey olmuyor kendilerine bir şey denilince gözaltına alıyorlar. 15 gün önce benim çocuğum sokak ortasında gözaltına alındı. Nedir bizim sizden çektiğimiz ya? Bu halkın sizden çektiği nedir? Benim çocuğum kimin hakkını yemiş, parasını çalmış? Buradan açık yüreklilikle sesleniyorum, biz adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

OLMAYAN ADALET

Anne Gülsüm Elvan ise, 7 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesinde hiçbir şekilde adalet göremediklerini vurgulayarak, “Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi ile ilgili “Hesabını sorduk soracağız” sözlerini hatırlatan Elvan, “Hesabın bu mu Recep Tayyip Erdoğan? 14 yaşında bir çocuk. Senin vicdanın varsa onunla baş başa bırakıyorum. 7 yıldır bu acıyı çektirdin bana. Bugün de yine burada üstümüze saldırmaya çalışıyorsun. Yeter artık. Senin bu ülkeye 18 yıldır verdiğin zarar, her yerde. Biz Roboskî, Ankara, Suruç, Sur’da üç aylık bebeği mi unutalım? Ama emin ol ki bütün bu olanlar, bütün bu annelerin başta ben olmak üzere iki eli yakanda. Seni, hakim karşısına çıkartıp yargılatana kadar kesinlikle durmayacağım. Adalet, adalet diyorum” şeklinde konuştu.(İstanbul/MA)