İskenderun Kadın Platformu, Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa verilen cezaya ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İskenderun Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, Berfin Özek ve annesi, avukatı Mehtap Sert ile çok sayıda kadın katıldı.

Verilen kararı değerlendiren avukat Mehtap Sert, mahkeme heyetinin savcının mütalaasına katılarak sanığa "kasten yaralama" suçundan 12 yıl, "yanıcı madde temin etmek" suçundan 18 ay hapis cezası verdiğini söyledi. Verilen kararının hem kadınları hem de Özek'i tatmin etmediğini ifade eden Sert, karara karşı İstinaf Mahkemesi'ne itiraz başvurunda bulunacaklarını ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. 

'ŞİDDETLE MÜCADELEDE SAMİMİYET DEVAM ETMELİ'

Hükümet yetkililerinin Özek'e dair yaptığı açıklamalara değinen Sert, yapılan açıklamaları anlamlı bulundukları ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kadına yönelik şiddetle mücadeleyle ilgili samimiyetini devam ettirmesini istedi.

Adalet Bakanlığı'nın, Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesine Yönelik Genelgesi ile İçişleri Bakanlığı'nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi'ne dikkati çeken Sert, "Bu genelgelerin hayata geçirilmesini, kadına şiddet noktasında mahkemelerinde takdir yetkisini sanıktan yana kullanmamasını istiyoruz. Bunun için mücadelemiz devam edecek" dedi. 

Berfin Özek ise kendisiyle dayanışma içerisinde olanlara teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı'nın kendisiyle dair sözlerinin kendisini mutlu ettiğini ve kendisine bu hukuki süreçte destek vermesini istedi.