Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Batman’ın Newroz Alanı’nda düzenlediği mitingi saygı duruşuyla başladı. Kentin dört bir yanından halkın akın ettiği miting alanına, “Riya me riya azadiyê ye” (Yolumuz özgürlük yoludur) ve “Dayanışmayı büyütüyoruz, zafere yürüyoruz” yazılı dev pankart asıldı.

Ulusal kıyafetleriyle miting alanına akın ederek halaya duran binler, “PKK halktır, halk burada”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Polisin HES Kodu engellemelerine rağmen binler alana akın etmeye devam ediyor.

SANATÇIYA SERBEST ORKESTRAYA YASAK

Mitinge sahne alacak olan Koma Gulên Xerzan ve Şerzat’ın miting alanına girişine izin verildi ancak enstrümanların girişi engellendi.

AÇLIK GREVİ SELAMLANDI

Miting Tertip Komitesi adına açılış konuşmasını yapan HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, mitinge katılanlara teşekkür ederek, “Kürtlerin diriliş bayramını kutluyoruz” dedi. Kulpu, cezaevlerinde İmralı tecridine karşı sürdürülen açlık grevinde olan tutukluları selamladı.

CUMARTESİ ANNELERİ İÇİN SÖYLEDİ

Miting, daha sonra “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında bölge kentlerinde gerçekleştirilen miting ve buluşmaların yer aldığı sinevizyon gösterildi. Daha sonra sahne alan sanatçı Şerzat ve Koma Gulên Xerzan solisti Çiya, orkestra olmadan şarkılar seslendirdi. Engellemeyi protesto eden sanatçılar, “Faşizmi protesto etmek için orkestra olmadan şarkılarımızı seslendiriyoruz” dedi.

Coşkunun yükseldiği miting, çalınan şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam ediyor.