Batman Belediyesi eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in 23 Mart’ta görevlerinden alınarak yerlerine atanan kayyım, 140 personelin yerini değiştirdi. Belediyeye bağlı Personel A.Ş.'de çalışan personellerin görev yerlerinin 14 Mayıs'ta değiştirildiği belirtilirken, alınan kararın hala personellere tebliğ edilmediği ifade edildi.  

60 YAŞ ÜSTÜ TEMİZLİĞE VERİLDİ

Edinilen bilgiye göre, belediyede sosyolog olarak görev yapan personelin, temizlik işine; mühendisler ise kanalizasyon onarma işine verildi. Belediyede kameraman olarak görev yapan personelin ise kanalizasyon görüntülemeye görevlendirilirken, özellikle 60 yaş üstü büro işçileri içinde Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne süpürgeci ve beden işçisi olarak yeni iş tanımlaması yapıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde büro işçisi olarak çalışan ve koltuk değnekleri olmadan yürüyemeyen engelli Mehmet Şirin Esmer de temizlik işine süpürgeci olarak verildi. 

DENİZ MÜHENDİSİ ALINDI

Yer değiştirmelerle birlikte Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Deniz Ulaştırma İşletme mühendisi ihtiyacı olduğu gerekçesiyle Sedat Gündüz adlı kişi sözleşmeli personel olarak işe alındı.

MÜDÜRLER TEMİZLİK İŞİNE

HDP'de döneminde müdür olarak görev yapan personellerin, başta temizlik olmak üzere başka birimlere verildiği öğrenildi. Yer değiştirme evrakında, kayyım ataması ile farklı bir devlet kurumundan gelerek belediyede kayyım yardımcılığı görevini yürüten Ali Osman Bilgili’nin imzası yer alıyor. Evraka göre, Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Astan, düz memur olarak Mezarlıklar Müdürlüğü’ne; Belediye Başkan Yardımcısı M. Zeki Hedekoğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde elektrik işlerine; Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, düz memur olarak Fen İşleri Müdürlüğü’ne; İşletme ve İştirakler Müdürü Bilal Oğuz, Su ve Kanalizasyon İşleri’ne; Personel A.Ş Müdürü Mahmut Yıldız, Su ve Kanalizasyon İşleri’ne; Güvenlik Müdürü Nazmi Kaya, temizlik işlerine; Basın Müdürü Nihat Ekinci, Su ve Kanalizasyon İşleri’ne; Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Dr. Mahmut Çiftçi, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne; Özel Kalem Müdürü Ömer Eriman, Mezarlıklar Müdürlüğü; Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Bedirhan Güneş, çevre kontrol görevine; Satın Alma Müdürü Mensur Yüksel, Su ve Kanalizasyon İşleri’ne; Fen İşleri Müdürü Alamettin Kilvan, kaçak yapı kontrol görevine; Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Uğurlu, mezarlık görevine; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kameramanı Gökhan Özdemir, Kanalizasyon Görüntüleme İşlerine; Kadın Politikaları çalışanı Gülcan Demiraslan, park bahçe müdürlüğüne; Spor İşleri Şefi Yusuf Gönül, mezarlık işine;  Sağlık personeli Ümid Eriman, mezarlık işine; İnşaat Mühendisi İsa Yıldız, Kanalizasyon Bakım ve Onarım işine; Sosyolog Canan Atalay, Mezarlıklar Müdürlüğü temizlik işine; Sosyolog Çiğdem Samsa Direk, Mezarlıklar Müdürlüğü temizlik işlerine; Öğretmen Kadir Avcı, temizlik işlerine; antrenör Dilan Polat, park bahçe işlerine; kütüphane sorumlusu Yılmaz Esmer ise Mezarlıklar Müdürlüğü’ne verildi.