Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) halkın oyları ile seçilip, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan belediye başkanlarının yerine atanan kayyımlar, imajlarını düzeltmek için reklam ve haberlere sarıldı. 

Görevden alınan Eşbaşkanlar Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in yerine 23 Mart 2020 tarihinde Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Hulusi Şahin, kayyımlık imajını düzeltmek için belediye kasasından 825 bin TL harcayıp, spot tanıtım videoları çektirdi. 

AKP'ye yakın bir şirkete çektirilen bu tanıtım videoları 9 Şubat'ta "Güçlü ve kazanan Batman", "Batman'ın mimarisi değişiyor", "Terör gitti turizm ve yatırım geldi" ve "Batman’ın yenilenen yüzü" başlıkları ile yandaş televizyonlarda yayımlandı.

Bu hizmetin karşılığında yandaş televizyonlara ne kadar ödeme yapıldığı ise bilinmiyor.

KASADAN 825 BİN TL ÇIKTI 

Doğrudan temin yoluyla 20 Ocak 2021'de açılan ilk ihale 419 bin 750 TL karşılığında merkezi İstanbul’da bulunan BA Ajans İletişim Medya Tanıtım Organizasyon ve Yayıncılık Hizmetleri LTD. ŞTİ isimli ajansa verildi.

‘Dere ve Çay Projesi Modelleme Geliştirme ve Animasyon İhtiyacının Karşılanması Hizmet Alım İşi’ ile ‘Batman Tanıtım Hizmet Alım İşi’ için ise Hurşit Aksakal isimli kişi ile pazarlık usulü ile anlaşıma sağlandı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) Aksakal’ın hangi şirket adına ihaleyi aldığına dair hiçbir bilgi yer almıyor. Aksakal’ın aldığı her iki Elazığ Ataşehir Mahallesi Zahitler Sokak 45c/6 olarak gözüküyor.

Aksakal’a Batman Tanıtım Hizmet Alım İşi 6 Ocak’ta 305 bin TL, Dere ve Çay Projesi Modelleme Geliştirme ve Animasyon ihtiyacının karşılanması Hizmet Alım İşi için ise 29 Ocak’ta 100 bin TL’ye ödeme yapıldı.

ŞİRKETİN SAHİBİNE İLİŞKİN İDDİA

Web adresinde BA Ajans İletişim Medya Tanıtım Organizasyon ve Yayıncılık Hizmetleri LTD. ŞTİ’nin kime ait olduğuna dair bilgi bulunmazken, diğer iki ihalenin verildiği Hurşit Aksakal’ın BA Ajans’ın sahibi olduğu yönünde iddialar sözkonusu.

KİM OLDUĞUNU BİLMİYOR!

Ajansın web adresinde yer alan telefonu aradığımızda karşımıza çıkan ve kendini ajansın çalışanı olarak tanıtan kişi, yetkili kimsenin olmadığını, ajansın sahibinin ise kim olduğunu bilmediği yanıtını verdi.