Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te haftalık basın toplantısı düzenledi.

AKP’nin çoklu baro teklifi ile kıdem tazminatına dair değerlendirmelerde bulunan Baş, “Baroları bölüp, parçalama politikası aslında halkı bölüp parçalama, savunmasız bırakma anlamına gelir. Bu saldırının bir başka boyutu kıdem tazminatıyla ilgilidir. Yıllardır emeğimizle alınterimizle, dişimizle tırnağımızla biriktirdiğimiz hakkımız olan kıdem tazminatımız elimizden alınmak isteniyor. 25 yaş altında işsiz olan milyonlara, çalışın ama tazminatsız çalışın denmektedir. Emekliliği gasp edilen 50 yaş üstü yurttaşlarımıza çalışın ama tazminatsız çalışın denmektedir. Uzatmayalım, karmaşıklaştırmayalım, adını koyalım: Bunun adı ihanet planıdır” dedi.

‘SARAY REJİMİNİ YIKARAK SÜRECİ GEÇİRECEĞİZ’

Konuşmasında Türkiye halkının AKP'nin tüm saldırılarına rağmen direnmeye devam ettiğini  ve ne yapılırsa yapılsın teslim alınamadığını belirten  Baş, "Saray Rejimi’ni yıkarak bu süreci geçireceğiz. Saray’ın bu topyekün, var gücüyle giriştiği saldırı son olacak. Neden mi? Türkiye halkları dünyanın en acımasız, halk düşmanı iktidarına karşı kararlı bir direniş sergiliyor. Toplumun en az yarısı teslim alınamadı. Halkımız, Gezi Direnişi’nden bu yana gerek seçim platformunda gerek sokaklarda direndiğini tüm dünyaya kanıtlıyor” diye konuştu.

‘TİP SEÇİMLERE GİRME YETERLİLİĞİNİ SAĞLADI’

TİP’in seçim yeterliliğini aldığını duyuran Baş, TİP'in yeni kurulmasına rağmen il ve ilçe örgütlenmelerini tamamladığını ve seçime girebilmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aştığını bildirdi. Baş, şöyle devam etti: "Türkiye İşçi Partisi kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen 41 il ve ilçelerinde örgütlenmesini tamamlamış, 54 ilde örgütlenme çalışmalarını belli bir aşamaya getirmiş ve seçim yeterliliğini sağlamış bulunmaktadır. Başka bir ifadeyle söylersek, 30 Haziran 2020 günü itibariyle Türkiye İşçi Partisi seçime girmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aşmış, Siyasi Partiler Kanunu’nda seçime girmek için tanımlanan zorunlu koşulların tümünü yerine getirmiş durumdadır.”(MA)