AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart tarihinde “adalet" talebiyle başlattığı nöbet 123'üncü gününde. Anne ve oğlu, bugün de sabah saatlerinde adliye binası önüne gelerek, “Herkes için adalet”, “Bir anne 123 gündür nöbet eylemini sürdürüyor", "2 evladı ve eşi hastanede katledildi" ve "Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı dövizler taşıdı. “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak nitelendirilen alanda yapılan eyleme destek ziyaretleri de sürüyor. Urfa Barosu'nun yeni yönetimi de aileyi ziyaret etti. Baro heyetine, aile avukatları Hidayet Emenek, Serhat Kurt ve yeni baro Yönetim Kurulu’na bağımsız seçilen Gökhan Dayık eşlik etti.   

AİLENİN TALEBİ

Aile avukatlarından Gökhan Dayık'ın dava dosyasıyla ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan Ferit Şenyaşar, adalet mücadeleleri sürecinde uğradıkları hak ihlallerini anlattı. Dosyalarına bakan 8’inci savcının 5 Temmuz'da göreve başladığını paylaşan Şenyaşar, “Yanına görüşme için gittik, ancak bizi dinlemedi. Bir aydır randevu istiyoruz ama vermiyor. Onlarca baro başkanı aracılığıyla randevu istedik. Annem 65 yaşında ve biz de burada oturmak istemiyoruz. Ortada bir insanlık suçu var. Katliam yapanlar belli. Önceki savcı 23 kişi tespit etti ama görevden alındı. Hukuki destek talebimiz var. Bizi yalnız bırakmayın. Urfa Barosu olarak 80 baroya çağrı yapmanızı istiyoruz. Bu adaleti yerine getirecek hukuk örgütleridir” talebinde bulundu. 

BAŞKANDAN DESTEK

Urfa Barosu'nun yeni başkanı Mehmet Velet İzol ise, adaletin sağlanmasını istediklerini vurguladı. İzol, "Değil 123 gün bin 23 gün otursanız da sizi desteklemeye devam edeceğiz. Talep ettiğiniz hak ve adalet talebi bizim de talebimiz. Sizinle birlikte mücadele edeceğiz. Başsavcıyla sizin için randevu alacağım. Umuyorum ki biran önce hak mücadeleniz sonuç verir. Yanınızdayız” diye konuştu. 

AVUKATLARIN BEKLENTİLERİ 

Aile avukatlarından Hidayet Emenek de beklentilerini yeni yönetimle paylaştı. Emenek, şunları söyledi: "Aile ilk defa oturma eylemi yapmıyor. Daha önce bir günlüğüne AKP il binası önünde oturdular. O esnada haklarında gözaltı kararı verildi ve AKP suç duyurusunda bulundu. Bu şikayeti yapan kişi maalesef meslektaşımız Bekir Kan’dı. Devamında aile sorguya getirildiğinde meslektaşımıza 'şikayetiniz devam ediyor mu diye sorduk, ‘evet devam ediyor’ dediler. Bir ay önce 10 baro başkanı aileyi ziyaret ettiğinde baronun sosyal medya hesabı altında meslektaşımız olan Osman Şah Yıldız tarafından hakaretler yazıldı. Bu iki kişi hakkında eski baromuz bir işlem yapmadı. Hakaret içerikli atılan yorumun kaldırılmasını talep ediyoruz. Bir önceki baro yönetimi hiçbir şekilde Malatya’da yapılan duruşmalara katılmadı. İnsan Hakları Komisyonu her zaman yanımızdaydı. Hem gözaltılar da hem de Malatya’da yanımızda durarak bize eşlik ettiler. Bir daha aynı eksikliklerin yaşanmaması için ev sahibi olduğunuz bu dosyaya her alanda yanında durmanızı talep ediyoruz. Heyetin bugün aileyi ziyaret etmeleri bizim için anlamlıdır." (Urfa/MA)