Kürtçe müzik dinlediği iddiası ile öldürülen Barış Çakan cinayetinde tutuklanan 3 kişi ve Çakan’ın yanında yer alan B.A.’nın polise verdiği ifadeler ortaya çıktı. Sanıklar ve B.A. ifadelerinde “Kürtçe müzik” ifadesini kullanmadı.

B.A. ifadesinde saat 20.00’da Çakan’ı aradığını ve sigara alacağını söyleyerek dışarı çağırdığını, sigara aldıktan sonra evlerine doğru yola çıktıklarını belirtti. Güzergahları üzerinde faillerin içinde bulunduğu aracın olduğunu anlatan B.A, şöyle devam etti: “….Evimizin bulunduğu sokağa doğru yaya olarak giderken plakasını hatırlamadığım beyaz renk Şahin marka bir araç yavaş vaziyette ancak çok yüksek sesle müzik dinleyerek yanımızdan geçti ve yaklaşık 10-15 metre kadar ileride sokağın üzerine park etti. Biz yaya olarak aracın yanına yaklaştığımızda yüksek sesle müzik sesi geldiği için aracın içerisine baktığımda şoför mahallinde mahalleden ismen tanıdığım K. isimli şahsın aracın şoför mahallinde oturduğunu gördüm şahsı simaen tanıdığım için K.’ye hitaben ‘kardeş mahalle içerisindeyiz bu kadar yüksek sesle müzik mi dinlenir, bak ezan da okunmaya başladı müziğin sesini biraz kıs’ dedim, çünkü araçtan gelen müzik sesi genelde ritim ağırlıklı sözsüz disko tarzı rahatsız edici bir müzikti. Ben ikaz ettikten sonra K. araçtan inerek benim yanıma geldi ve bana hitaben ‘hayırdır la sen kimsin sen ne karışıyon. İstediğim gibi müzik dinlerim’ demesi ile aramızda ağız tartışması başladı. Kubilay'ın bana karşı ana avrat küfür ederek üzerime yürümesinden dolayı ben K..'a kafa attım ve aramızda kavga etmeye başladık” diye konuştu.

B.A., öldürülen Çakan’ın ayırmak için kavgaya dahil olduğunu ifade etti. B.A, K.H.Y’nin yanındaki A.B’nin elinde bıçak gördükten sonra Barış Çakan ile kaçtıklarını ancak K.H.Y, A.B. ve yanlarındaki Ö.K.Y’nin arkalarından geldiğini anlattı ve olayın bıçaklı kavgaya dönüştüğünü söyledi.

‘KİMSE BANA ‘EZAN OKUNUYOR’ DİYE SÖYLEMEDİ’

Katil zanlısı K.H.Y., ifadesinde, “Saat tahminen 20.00 veya 20.30 sıralarında biz araç içerisinde müzik dinleyip alkol almaya devam ettiğimiz sırada mahalleden tanıdığım B.A, Barış Çakan isimli şahıslar aracın yanından geçer iken bizim yanımızda durdular, B.A bana ‘müziğin sesini kapatsana kardeş’ diye seslendi, kimse bana ezan okunuyor müziği kapat diye söylemedi, hatırladığım kadarıyla da bu esnada ezan okunmuyordu, ses tonu yüksek ve sert bir şekilde olduğundan ben de park halindeki aracımdan aşağı indim, Bedirhan'a hitaben sana ne diye karşılık verdim, bunun üzerine şahıs benim yakamdan tutup benim suratıma kafa attı, kafa atması neticesi benim burnum kanadı.”

K.H.Y., “Ben kimseye bıçakla vurup yaralamadım, kimse de bana bıçakla vurmadı” ve “Ö.K.Y. bana Barış’ı bıçakladığını, Barış'ın elindeki bıçağı alıp üç dört kere şahsa vurduğunu söyledi” iddialarında bulundu.

‘1,5-2 YIL ÖNCE K İLE ÇAKAN ARASINDA KAVGA OLMUŞ’

Katil zanlısı A.B., “Cuma gününden Asya Tekel Kuruyemişten almış olduğumuz votkayı da evden aldık ve arabada alkol almaya başladık. Bu esnada aracın ses sistemi ile ilgileniyorduk arabada arabesk tarzında Türkçe müzik çalıyordu, akşam ezan okunuyordu, Arabada ben K.H.Y. ve mahalleden arkadaşım olan Ö.K.Y. vardık. K. aracın şoför koltuğunda, ben ön sağ koltukta Ö.K. ise aracın arka koltukta oturuyorduk. Birlikte bir müddet alkol alıp müzik dinledikten sonra mahalleden uyuşturucu satıcısı olduklarını duyduğum ve İsmen bildiğim B. ve Barış isimli şahıs aracın yanma gelerek müziğin sesini kısmamızı istedi. Bunun üzerine K. araçtan aşağı indi ve bu şahıslar ile tartışmaya başladı. Ben ve Ö.K. ise araçtan inmedik, yaklaşık 5 dakika sonra tartışma devam edince ben ve Ö.K araçtan indiğimizde K’nin burnunun üzerinden kan aktığını gördük” iddialarında bulundu.

Kendisine Barış Çakan tarafından bıçakla saldırıldığını öne süren A.B., “Ben bıçağı kesici kısmından yakaladım ancak elinden bıçağı alamadım, hatta bu esnada sağ el avuç içim de küçük bir kesi oluştu. Sonra etrafta bulunan mahalle kalabalığı bizi ayırmak için araya girdi. Ben Kubilay ve Ömer Kaan Kubilay’ın evine kaçtık. Benim üzerim kan olduğu için üzerimi değiştirdim, ben ve Kubilay evde üzerimizi değiştirdiğimiz esnada Ö. K. bize hitaben, ‘ben B.’ın elinden bıçağı aldım, Barış’a iki kere salladım ancak yaralanıp yaralanmadığını kavga anında anlamadım’ dedi ancak ben inanmadım. Bir müddet geçtikten sonra kavga yaptığımız yere ambulans geldi. Ben ambulansı görünce Ö.K’nin dediklerine inanmaya başladım” ifadelerinde bulundu.

Kendisinin Barış Çakan ve arkadaşı B.A. ile husumeti olmadığını söyleyen A.B., “K’den duyduğum kadarıyla yaklaşık 1,5-2 yıl kadar önce K ile Barış Çakan arasında bir kavga olmuş hatta bu kavgada da Barış, K’ya bıçak çekmiş. Fakat bu şahısla barışıp barışmadığını bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

‘BENİM SALLADIĞIM BIÇAK İSABET ETMEDİ’

Barış Çakan’ı bıçakladığı öne sürülen şüpheli Ö.K.Y., kavganın B.A. ile K.H.Y. arasında başladığını söyledi. Ö.K.Y. şu iddialarda bulundu: “Barış ve biz de kavgaya girdik. Barış’ın elinde bıçak vardı. Sap kısmı siyah olan açılır, kapanır bir bıçaktı. Bıçağı bana doğru salladı. Sağ el parmağımın ucu kesildi. Ben de bıçağı Barış’ın elinden alıp bacağına doğru iki kez salladım. Ancak isabet etmedi. Bu sırada diğerlerinin ne yaptığına dikkat etmedim. Sonrasında B.A. sopa alarak beni kovaladı. Ben kaçtım. Barış, K.H.Y. ve A.B. orada kaldılar. Daha sonra K.H.Y’nin annesi bizi evine götürdü. Benim salladığım bıçak isabet etmedi. Üzerime atılan bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben, Barış Çakan’ı bıçaklamadım. Kimi bıçakladığımı bilmiyorum. Benim kullandığım bıçakta kan izi olmadığına eminim. Çünkü isabet etmedi.”