Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın, önceki gün İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu için yargılanırken tahliye edilen uzman çavuş Musa Orhan’la ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter’da tartıştıktan sonra gece saatlerinde bir grup tarafından İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğradı. TİP, Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkında yaptığı açıklamayla saldırıyı protesto etti.

Saldırıya uğrayan TİP Milletvekili Barış Atay, kendisine yönelik saldırının ardından siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra destek sunan, dayanışma mesajı yayınlayan herkese teşekkür etti.

“Süleyman Soylu bir bakan değildir” diyen Atay, sözlerini şöyle sürdürdü: “18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği mafyatik sistemin bir çete lideridir. Kullanışlı bir aparattır. Kürtlere, sosyalistlere, Alevilere, bu ülkede soldan bakan demokratça düşünen ya da bu sorunları çözmeye çalışan herkesi tasfiye etmek için elindeki gücü kullanmaya ve bunu bir zulme çevirmeye çalışan kullanışlı bir aparattır. Bu yaratıkları sistemin tezahürü sonucu olarak gerçekleşen tecavüz toplumunda yaşadığımız gün gibi aşikardır. Üzerindeki üniformalara, arkalarındaki patronlarına ya da üstlerindeki bakanlara güvenerek, kendilerine hiçbir şey olamayacağının garantisiyle bu tür şeyleri yapıyorlar. Bu bize asla geri adım attırmaz, yıldırmaz. Bu gün taraflar çok net; biz İpek Er’in tarafıyız. Soylu ise Musa Orhan’ın tarafındadır. Bu hayatta nefes aldığımız her saniye bizim kendimizle gurur duymamız için çok ama çok yeterli bir sebep. Soylu, Soylu’lar gidecek, biz bu rejimi de, iktidarı da bu yaşadığımız karanlık günleri de geri de bırakacağız. Dün dediğimiz gibi ‘Nerde kalmıştık?’ ve devam ediyoruz.”