Oyuncu Barış Atay, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saattlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Atay'a sosyal medyadan #BarışAtayYalnızDeğildir hashtaginde destek mesajları yağdı.
Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajının ardından dün "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı yazmıştı. Hükümete yakın medya organlarında da Atay bu mesajı sonrası hedef gösterilmişti.

Gözaltına ilişkin Atay'ın kurucusu olduğu Türkiye İşçi Partisi'inden şu açıklama yapıldı: Çağrıcı ve kurucularımızdan sanatçı Barış Atay, Ahmet Hakan'ın hedef göstermesi sonucunda gözaltına alınmıştır. Ahmet Hakan'a ve Saray tetikçilerine sözümüz değişmedi: "Bir kez daha ilan ediyor ve söz veriyoruz: Halka karşı suç işleyenler hesap verecek!"

Sosyal medya hesabından eşi Barış Atay’ın gözaltına alınması üzerine bir açıklama yapan Beste Sultan Kasapoğulları, Ahmet Hakan’a “Hadi beni de şikayet et” çağrısında bulundu.

Barış Atay'ın gözaltına alınması sonrasında sanat ve siyaset dünyası başta olmak üzere Twitter kullanıcılarından yoğun tepki geldi. O tepkilerin bir bölümü şöyle: