Barış Anneleri İnisiyatifi, Mardin'den fındık toplamak üzere Sakarya’ya giden işçilerin uğradığı ırkçı saldırıyı İstanbul Fatih’te bulunan binalarında yaptıkları açıklamayla protesto etti. 

Açıklamada konuşan barış annelerinden Rewşan Döner, benzer saldırıların daha önce de yaşandığını anımsattı. Irkçı saldırıların Kürtlerin yanı sıra Müslüman olmayan halklara da yapıldığına dikkati çeken Döner, tüm bu saldırıları kınadıklarını belirtti. Saldırının siyasi atmosferle ilgili olduğunun altını çizen Döner, “Aç kalsak da topraklarımızda aç kalalım. Onların kapısına gelip kendimizi muhtaç etmeyelim. Kürt halkına sesleniyorum; Birlik olmadığımız sürece bu saldırılar devam edecek. Ne Avrupa ne de Birleşmiş Milletler bizi sahiplenir. El ele vererek bu ülkeye barışı getirelim” diye seslendi. Döner, barış ve demokrasi güçlerine ise, “Irkçı saldırıların önüne barışın sesi yükseltilerek geçirilir” çağrısı yaptı. 

NEREDE KARDEŞLİK?

Ardından söz alan Emine Ünal ise, “Bir Ermeni öldüren cennete gidiyor” politikasının “Bir Kürt öldüren cennete gidiyor” politikasına dönüştüğünü kaydetti. Anne Ünal, “Kürt halkı artık bu zulmü görmeli. Kürtlerin sahipsiz olduğunu düşünüyorlar. Kürt halkı birlik olduğu sürece sahipsiz değildir. Hepimizin kardeşiz diyorlar. Nerede kardeşlik” diye sordu.