Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretleri sürüyor. Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve Hakların Demokratik Partisi (HDP ) Gençlik Meclisi üyeleri, “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbetlerini sürdüren anne ve oğlunu ziyaret etti. Aile gelen heyetleri “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizler ile karşıladı. 

Şenyaşar ailesinden yaşananlara ilişkin bilgi alan gençler açıklama yaptı. HDP’li Muhammed Ayten, “Urfalı ve HDP'li gençler olarak, AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakın korumaları ve akrabaları tarafından katledilen Şenyaşar ailesinin 3 ferdi için buradayız. Emine annenin adalet çığlığını duyurmak, onun acısına ortak olmak ve direnişlerini selamlamak için buradayız” dedi. 

ADALET ÇIĞLIĞINA SORUŞTURMA

Katliamın Suruç Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildiğini hatırlatan Ayten, “Dünya ve Türkiye kamuoyunun tanık olduğu, Suruç’taki kolluk güçlerinin ve hastane personellerinin gözleri önünde gerçekleşen bu organize katliamın faillerinden AKP'li vekilin yeğeni İbrahim yıldız, hakkında yakalama kararı olmasına rağmen 3 yıldır serbestçe dolaşıyor. Bugün Türkiye’deki savcılar ve mahkemeler, İbrahim Yıldız gibi, katliamdaki payı delillerle kanıtlanan katilleri, uzun namlulu silahlarla Suruç çarşısını ve hastaneyi kana bulayanları tutuklamak yerine Emine annenin her bir adalet çığlığını soruşturma dosyasına çeviriyorlar” diye konuştu.

‘DİRENİŞİNE ORTAK OLALIM’

Ayten, devamında şunları söyledi: “Devletiyle birleşen işbirlikçi Kürt ile özgürlüğü için direnen Kürt arasındaki tarihsel gerçeklik. Bu organize katliamla, katliam sonrasında aileye yaşatılanlarla ve ailenin direnişi ile beraber bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu yüzdendir ki biz HDP'li Kürt gençleri olarak; katliamı aydınlatma, yaşatılan adaletsizlikleri teşhir etme ve Şenyaşar direnişinin sesini yükseltme adına Kürt halkına, Kürt gençliğine sesleniyoruz: Gelin hep beraber Şenyaşar ailesinin acısına ve direnişine ortak olalım, yaşatılan adaletsizlikleri, baskıları ve işkenceleri teşhir edelim diyoruz.”

BARIŞ ÇAĞRISI

Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Kudret Aydın ise “Bizim de yüreğimiz yanıyor, kimsenin yüreğinin yanmasını istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Emine Şenyaşar anne 217 gündür burada oturuyor, oğlu bırakılırsa acısı biraz diner. Bu topraklara adalet, barış gelsin artık” dedi. 

HAK HUKUK ADALET

Yaşananları anlatan Emine Şenyaşar, ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü. Bir süre aile ile birlikte nöbet tutan heyetler, “hak hukuk adalet” sloganları eşliğinde alandan ayrıldı.