Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 197’nci gününde davam ediyor. Aileyi İzmir'den gelen Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri ve Barış Anneleri, ziyaret etti. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ziyarette konuşan İzmir Barış Anneleri Meclisi Sözcüsü Behiye Yalçın, Emine Şenyaşar'ın acısını paylaşmaya geldiklerini belirterek, adaletin yalnızca bir kişi için değil herkes için olması gerektiğini ifade etti. Anneyim, evladım var diyen herkesin Emine Şenyaşar'a destek vermesi gerektiğini söyleyen Yalçın, "Biz adalet istiyoruz. Çocuklarımızın ölmesini, cezaevlerine atılmasını istemiyoruz. Herkes için adalet" diye konuştu. 

'ADALET İÇİN TOPRAĞI KAZDIM' 

Adalet talebiyle nöbette olduğunu belirten Emine Şenyaşar ise "Biz Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'ı adalet için gezdik. Ailemi katlettiler. Bunlar bize vahşet uyguladı. Bunları vekil yaparak insanların ölmesini mi istiyorsunuz? Bunlarda hiç mi vicdan, adalet yok? Dükkanda da, hastanede de insan öldürdüler. Hiç hastanede insan öldürüldüğünü gördünüz mü? Halil (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) sen bize ne yaptın? Niye yaptın? En azından hapisteki oğlumu bırakın. Bu vicdan mı, bu adalet mi? Ben molozları kazıdım, dedim belki adalet çıkar ama çıkmadı" diyerek haykırışlarda bulundu. 

'KİMSENİN CANI YANMASIN'

Barış Annesi Peruze Kurt ise annelerin gözyaşı ve acılarının aynı olduğunu belirterek, "Kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Anne Şenyaşar'ı televizyonda her gördüğümüzde içimiz yanıyor. Biz herkes için adalet ve huzur istiyoruz. İnsanlar yaşam için dünyaya gelmiş, ölüm için değil. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.

Kadınlar  bir süre aileyle birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.