Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kampanyası kapsamında HDP Osmaniye Merkez İlçe Örgütü binasında halkla bir araya geldi. Binayı ablukaya alan polis, binaya giren herkesi Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirdi. Bakırhan ve Beştaş'ın yanı sıra HDP'li Tülay Hatimoğulları, Fatma Kurtulan ve Kemal Peköz ile HDP MYK ve PM üyeleri ile çok sayıda kişi buluşmada yerini aldı. Partililer, heyeti alkış ve sloganlarla karşıladı. Saygı duruşuyla başlayan buluşmada HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Ali Coşkun açılış konuşması yaptı.

'BU HALKI TANIMAK ZORUNDASINIZ'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Osmaniye'de bulunan Kürt yurttaşların ciddi baskı ve saldırılara maruz kaldığını belirterek, Osmaniye şehri ne kadar diğer halkların ise Kürt yurttaşların da şehir olduğunu ifade etti.  “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kampanyasına değinen Beştaş, parti olarak her yerde olup, mücadele ettiklerini dile getirdi. İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın katledilmesini anımsatan Beştaş, Kürt halkını katledenlerin devlet tarafından cezasız bırakıldığını söyledi. İmralı tecridinin kaldırılması için devam eden açlık grevlerine de değinen Beştaş, tutukluların haklı taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Polisin buluşmanın yapıldığını alanı bariyerlerle kapatmasına tepki gösteren Beştaş, Osmaniye Emniyeti'nin keyfi olarak HDP'lilere ayrımcı bir yaklaşımının olduğunu söyleyerek, partililerin engellendiğini kaydetti. Polis kameralarının buluşmayı kayda almasını eleştiren Beştaş, "Bu halkı tanımak zorundasınız. Bu ayrımcılık Türkiye'de demokrasinin bittiğini gösteriyor" dedi.

Beştaş, HDP'nin ayrımcılığın son bulması için mücadele ettiğini belirterek, AKP ve MHP'nin bu ülkede "bölücülük" yaptığını söyleyerek, "HDP'liyiz her yerdeyiz. Her yerde olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BAKIRHAN: KÜRT HALKI SİNMEYECEK

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ise, polisin kentteki uygulamalarına tepki göstererek, Kürt halkının ne cezalarla ne de antidemokratik uygulamalarla sinmeyeceğini dile getirdi. İktidarın partililerine dönük ayrımcı politikaları unutmayacaklarını kaydeden Bakırhan, bu uygulamaları yapanların tarih önünde hesap vereceğini aktardı.

'PARTİMİZİ KAPATTIRMAYACAĞIZ'

HDP'nin kapatma davasını anımsatan Bakırhan, "HDP halktır, HDP boyun eğmez. Biz bir partinin sadece duvarı değiliz. Partinin adı değişir ama halk buradadır. Biz partimizi kapattırmayacağız. Partimize sahip çıkacağız" dedi. Kürt halkının en temel haklarını istediğini söyleyen Bakırhan, "Onlar çürüyor, biz yükseliyoruz. Biz kazanacağız" dedi.

Konuşmalar ardından heyetin bugünkü etkinliği son buldu. Heyetin yarınki programı ise Hatay’da devam edecek.(Adana/MA)