Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP MYK toplantısında ‘Erdoğan’a Nobel ödülü’ konusunun gündeme geldiğini köşesine taşıdı. Selvi, yazısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini söylediğini aktardı. Selvi, şu ifadeleri kullandı:

‘PEKİ ERDOĞAN NEDEN OLMASIN?’ 

“Elbette ki önemli olan Ukrayna’da bir an önce barışın sağlanması ve akan kanın durması. Tam da bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barışın sağlanması yönündeki çabalarının taçlandırılması açısından Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini düşünüyorum. Batılı bir lider Erdoğan’ın gösterdiği çabanın onda birini gösterse şimdiden Nobel’in en büyük adayı olmuştu bile. Peki Erdoğan neden olmasın?

Tekrar AK Parti MKYK’ya döndüğümüzde ise bu öneri üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir değerlendirme yapıyor.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ KAT KAT DAHA FAZLA ŞYLER YAPTI. NOBEL’İ HAK EDİYOR’ 

‘Obama’ya daha hiçbir şey yapmadan, sadece Filistin konusundaki çabalarından dolayı Nobel Barış Ödülü verildi. Yaptıklarının takdir edilmesi anlamında o ödül verildi. Ama burada Sayın Cumhurbaşkanımız kat kat daha fazla şeyler yaptı. O nedenle Nobel’i hak ediyor’ diyor.

Peki bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ne yapıyor? Herhangi bir yorum yapıyor mu, tavrı ne oluyor? Erdoğan sadece dinlemekle yetiniyor. Herhangi bir yorum yapmıyor.”