MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3,5 ay aradan sonra bugün yeniden partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Meclis’te bulunan milletvekili sayısını kasteden Bahçeli, “Bugün 49 kişiyiz, gün gelecek hesap dönecek ve millet tamam diyecek; parmakla bile sayılmamız mümkün olmayacaktır. Yorulmadık ki yarıştan düşelim. Ülkülerimizin peşinden ayrılmadan rezaletlere karşı mücadele edeceğiz” dedi.

‘AKDENİZ’DEKİ EZBERLER BOZULDU’

Var olan her soruna karşı ilkesel bir duruşlarının mevcut olduğunu ileri süren Bahçeli, “Türkiye’yi çembere alan ihanet akımının fikri de zikri de karışıktır. Maalesef hem bölge hem de küresel sistem huzursuzluk sarmalındadır. Cemal Kaşıkçı, Kasım Süleymani, 176 kişiyi taşıyan uçağın vurulması. Güç mücadeleleri insani kazanımlara kast etmektedir” şeklinde konuştu. Çatışma alanlarının yaygınlık kazandığını belirten Bahçeli, Türkiye ve Rusya’nın ortak müdahalesiyle Libya’da çatışmanın son bulduğunu savundu. Bahçeli, “Türkiye atak ve aktif dış politika ile söz hakkını sabırla kullanmış, nihayetinde sabrının meyvelerini toplamıştır. Türkiye doğru zamanda doğru politikalarla konum almıştır, Akdeniz’deki ezberler bozulmuştur” ifadelerini kullandı.

‘CHP NEDEN SIZLANIYOR’

“Libya konusu bizim için gelecek meselesidir” diyen Bahçeli şunları söyledi: “CHP neden sızlanıyor? Akdeniz’deki güç oyunlarına Türkiye’nin girmesi zilleti neden kışkırtıyor. Kimden emir alıyorlar? Yunanistan, Hafter, Sisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri rahatsız, şuna bakın ki CHP de rahatsız. Geçici ateşkesin sürmesi umut vericidir ancak CHP bundan bile rahatsız. CHP, itimat, itibar ve inandırıcılığını kaybetmiştir. Vatan ve bayrak sevgisi sizi yoldan çıkarmaz, aksine yola getirir. Korku siyaseti diye konuşup duruyorlar, alayı kuyruklu yalandır. Siyaset akıl işidir ve fedakarlık gerektirir.” Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerine, “Türkiye'nin bekasına destek olmak sizi MHP'li veya AK Partili yapmaz korkmayın. Sizi adam yapar" dedi.

‘DEVRAN İSİMLİ SÖZDE KİTAP’

Oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak sahneye taşınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaleme aldığı "Devran" kitabı da Bahçeli’nin gündemindeydi. Demirtaş için “terörist” diyen Bahçeli, “Devran isimli sözde kitabından tiyatro çıkarıp buna övgü çıkaranlar bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP'ye diyorum ki çadır tiyatronuzu ya Kandil'de kurun ya da Pensilvanya'ya açın. Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya çalışmayız, zira müsaade etmeyiz. Diyeceklerim Kılıdçaroğlu'nun kulağına küpe olsun" ifadelerini kullandı.

‘MÜSLÜMANLAR DAĞINIK’

Günümüz dünyasında geleceği belirleyen güçlerin küresel egemen güçler olduğunu savunan Bahçeli, “Üzülerek söylemeliyim ki Türk dünyası ve Müslümanlar dağınık bir görüntü sergilemektedir. Bu coğrafyaya liderlik edebilecek, örnek ve model olabilecek yegane güç Türkiye’dir. Maksadı ne olursa olsun küresel sömürünün önündeki en önemli engel milli devlet yapısı yani milliyetçiliktir” şeklinde konuştu.