Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin “Kadın Mücadelesi Her Yerde” şiarıyla startını verdiği kampanyanın Ege bölgesindeki final yürüyüşü polisler tarafından engelleniyor. Denizli ve Antalya illerinden Aydın 17.30'da başlayacak olan yürüyüş için yola çıkan kadınlar kent girişinde polisler tarafından durduruldu. Polisler, yürüyüşe katılmak isteyen kadınların özel araçlarla şehre girmesini istedi. Yine, kadınların “geri dönmeseniz araçlarınızı bağlayacağız" şeklinde tehdit edildiği belirtildi. 

Söz konusu gurup içerisinde yer alan HDP Parti Meclis (PM) üyesi Songül Şarklı, yürüyüşe gitmek istedikleri sırada engellendiklerine dikkati çekerek, “Bizler 3’er ve 4’er kişilik gruplar halinde gitmek istedik. Önerimiz kabul edilmedi. Buradan geri dönmemiz isteniyor. Bizler kadın yürüyüşünden vazgeçmeyeceğiz” dedi.  

ENGEL PROTESTO EDİLİYOR

Yürüyüş için Aydın kent merkezinde bulunan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, engellemeye dair Aydın Valiliği ile görüşmek istedi. Ancak, Uca’nın görüşme talebi cevapsız bırakıldı. HDP’li Uca ve HDP Milletvekili Serpil Kemalbay’ın da aralarında bulunduğu kadınların parti binasından çıkmalarına izin verilmiyor. İl binası etrafını demir bariyerlerle çeviren polisler, yürüyüşe izin vermeyeceklerini ifade ederken, milletvekilleri engellemeyi protesto etmek için oturma eylemi başlattı.