Emekli 104 amiralin, 4 Nisan’daki Montrö açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 10 amiralin gözaltındaki bekleyişi devam ediyor. 

Gözaltındaki amirallerin duruna ilişkin Artı Gerçek’e bilgi veren Avukat Celal Ülgen, gözaltı süresinin 4 gün daha uzatıldığını belirterek, 12 günlük bir gözaltı sürecinin kendilerini beklediğini söyledi.  Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise, amirallerin gözaltı sürecini uzatmak için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne getirildikleri bilgisini verdi.

‘İFADELERİNİN ALINMAYACAĞI BİLGİSİ GELDİ’

Amirallerin gözaltı sürelerinin uzatılmasına tepki gösteren Avukat Ülgen, "Madem elinizde delil yoktu neden gözaltına aldınız?" diye sordu. Dört amiralin 12 Nisan'da ifadesinin alınacağının söyleyen Ülgen, "Savcı, Ankara Barosu Başkanı ile görüşürken bu akşam ifadelerinin alınacağını söylenmişti. Ancak biraz önce Emniyet Müdürlüğü’ne yansıyan duruma göre 4 gün daha uzatma için başvurulduğunu öğrendik. Uzama sürecinde de ifadelerin alınmayacağını bilgisini aldık" dedi.

‘SAVCININ OKUDUKLARINI ANLAMADIĞI KANISINDAYIM’

Ülgen, şöyle konuştu:

"CMK'nın 91. maddesi gözaltı sürelerini 1+1+1+1 olarak toplamda 4 gün olarak belirlemişken FETÖ'cülerin yargılanmaya başlandığı  2018 yılı temmuz ayında Terörle Mücadele Kanunu'na 19 numaralı geçici bir madde eklenerek bu süre 4+4+4 olarak 12 güne çıkarılmıştır. Bu geçici maddenin uygulama süresi 15 Temmuz 2021 tarihinde sona erecektir. Bu maddeyi kullanıyorlar. Bu devlet ve anayasayı ilgilendiren bir suç diyerek bu şekilde uygulama yapıyorlar. Ama ortada böyle bir suç yok. Bu savcının kendi iddiası kaldık ki okuduklarını anlamadıkları kanısındayım. Çünkü amiraller bunu bir bildiri değil, duyuru olduğunu söylüyor."

EMEKLİ AMİRALLERDEN MESAJ

Amirallerin Ülgen aracılığıyla kamuoyuna gönderdikleri mesajları ise şöyle oldu:

"Ailelerimize yakınlarımıza dostlarımıza ve kamuoyu bilsin ki biz darbeci değiliz, darbe çağrısı yapmadık. Kimseyi utandıracak bir suç işlemedik. Tek suçumuz ülkemizi sevmek. Bu suçu da işlemeye devam edeceğiz."