Diyarbakır Barosu avukatlarından Armanç Arkaş’ı 22 Haziran 2019’da bir kafenin önünde silahla öldüren Abdurrahman Doğan hakkında “kasten öldürmek” suçundan açılan davanın 4’üncü duruşması Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya sanık Doğan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’den SEGBİS aracılığıyla katıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve onlarca avukat ise müşteki müdafisi olarak duruşma salonunda hazır bulundu.

TANIKLAR DİNLENDİ, SAVCI UKB RAPORU TALEP ETTİ

Gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, daha sonra görgü tanığı olan 3 kişi dinlendi. İddia makamı, dosyada bulunan görüntü kayıtlarının Jandarma Kriminal Başkanlığı veya Ulusal Kriminal Büro’ya (UKB) gönderilerek bilirkişi raporu aldırılması talebinde bulundu. Savcı ayrıca, suçun vasfı, kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin varlığı ve suç için ön görülen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Arkaş Ailesi avukatları da, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Avukatlar Arkaş’ın vurulma anına ilişkin yaşanan kargaşayı da değerlendirilecek bilirkişi raporunun hazırlanmasını istedi. 

Savunması alınan sanık Doğan ise, önceki beyanlarını tekrarlayarak tahliye edilmesi talebinde bulundu. Sanık avukatı da suç vasfının değişme ihtimalinin olduğunu ileri sürerek, müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti.

VURULMA ANINI UKB İNCELEYECEK 

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, dosyanın mevcut görüntü kaydıyla Ulusal Kriminal Büro’ya gönderilerek, Arkaş’ın nasıl vurulduğu, silahın ne suretle ateş aldığı ve sanığın silahı ateşlerken ki pozisyonlarının incelenerek bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar verdi. 

Heyet ayrıca kuvvetli suç şüphesi, tutuklulukta geçirilen süre ve suç için ön görülen cezanın alt ve üst sınırı nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 23 Kasım’a erteledi.