Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın saldırıya uğramasına ilişkin Mersin’de açıklama yapıldı. TİP Mersin İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri katıldı. 

‘SORUMLU SOYLU’DUR’

Açıklamada konuşan TİP İl Komite üyesi Uğurcan Esiroğlu, “Saldırı, İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden Süleyman Soylu’nun Barış yoldaşımızı hedef göstermesinden birkaç saat sonra gerçekleşmiş organize bir saldırıdır” dedi. Saldırıyı gerçekleştirenleri ve azmettiricileri tanıdıkları belirten Esiroğlu, “Saldırının sorumlusu Süleyman Soylu’dur. Atanmış memur Süleyman Soylu, seçilmiş bir vekile alçakça sözler sarf edip halkın vekilini açıkça tehdit etmiştir. Bu kendisinin ilk vukuatı değildir” açıklaması yaptı. 

‘SOYLU ORHAN’IN, BİZ ER’İN TARAFINDAYIZ’

Soylu’nun görev süresi boyunca kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve taciz vakalarında artış yaşandığını söyleyen Esiroğlu, “Soylu’nun desteği sayesinde kadınlara yönelik suçların failleri korunmuş, kollanmış, cezasızlıkla ödüllendirilmiştir. Süleyman Soylu, tecavüzcülerin, katillerin, kadın düşmanlarının koruyucusudur. Soylu, Musa Orhan’ın tarafında biz İpek Er’in tarafındayız” dedi.

HDP’DEN KINAMA

Ardından konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ise, Atay’a yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu saldırıyı sadece Barış Atay’a yapılmış olarak görmüyoruz. Bu saldırı muhalefet yapan herkese yapılmıştır. Bu ülkede gerçekleri söylemek artık birileri tarafından hedef gösterilmeye ve saldırıya uğramaya çalışıldığını gördük. Bunu kınıyoruz” ifadelerini kullandı.