İmralı Adası Yüksek Güvenlik F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Hamili Yıldırım aileleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığıklarında gerçekleşen görüşmeye ilişkin Öcalan’ın müvekkiliğini yapan Asrın Hukuk Bürosu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Hukuk bürosundan yapılan açıklamada şöyle denildi: “İmralı Cezaevi’nde bulunan müvekkillerimiz Sayın Abdullah Öcalan, Sayın Ömer Hayri Konar, Sayın Hamili Yıldırım ve Sayın Veysi Aktaş’ın aileleri, müvekkillerimiz ile telefon görüşme haklarını kullanmak üzere savcılıklara çağırılmışlardır. Sayın Öcalan’ın kardeşi ile yapmakta olduğu görüşme, çok kısa süre sonra kesintiye uğramış ve görüşmeye devam edilememiştir. Sayın Hamili Yıldırım’ın da görüşmesi oldukça kısa sürmüş ancak Sayın Ömer Hayri Konar ve Sayın Veysi Aktaş’ın görüşmesi, tecrit koşullarına karşı protesto olarak görüşe çıkmadıkları beyan edilerek gerçekleşmemiştir.

OLUMLU YANIT ALAMADIK 

Bilindiği üzere Sayın Öcalan’dan 27 Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar haber alamıyorduk. Kendisi ile yapabildiğimiz son avukat görüşmesi de 7 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşmişti. 14 Mart 2021 tarihinde sosyal medyada Sayın Öcalan’ın yaşamı ile ilgili kaygı oluşturan ciddi iddialar ortaya atıldıktan sonra sağlığını teyit edebilmek amacıyla ve yasal bir hak olarak aralıksız her gün yüz yüze görüşme talebinde bulunduk. Ancak bunların hiçbirine olumlu yanıt alamadık.

SAĞLIKLI BİLGİYE ULAŞAMADIK 

Bugün de Sayın Öcalan’ın sağlık durumu ile ilgili sağlıklı bilgiye ulaşma imkanımız olmamıştır. Bizlerin Sayın Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde ivedilikle görüşme talebimiz devam etmektedir. Nitekim Sayın Öcalan da görüşmenin gerçekleşebilen kısmında bu talebin yerine getirilmemesini kabul etmediğini, bu durumun hukuka aykırı olduğunu beyan etmiş, devamında da görüşme kesilmiştir. Yaşanan bu gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunuyor, yetkilileri hukuka uygun davranmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz.”