Türkiye'de Koranavirüs salgınına karşı toplu aşılamaya başlanmasıyla birlikte öncelikli gruplarda yer alanların yanı sıra 65 üstü olanların ardından 55 yaş üstü yurttaşlar da aşılarını olmaya başladı. Aşı olmaya hak kazananlar kamuya ait sağlık merkezlerinde iki yolla randevularını oluşturabiliyor. Yurttaşlar doğrudan ALO 182’yi arayarak randevu alabildikleri gibi Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) üzerinden de randevu oluşturabiliyor. 

İnternete bağlanıp https://mhrs.gov.tr/ adresine giren yurttaşlar, T.C. Kimlik Numaraları ve oluşturulan şifre ile kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden randevu alabiliyor.

Randevu sistemi bu şekilde işlemesine rağmen günü ve saatleri geldiğinde aşı olacakları sağlık merkezine giden yurttaşlar bambaşka bir tablo ile karşılaşabiliyor. 

Diyarbakır’da sistem üzerinden randevu oluşturup, aşı olmak için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidenler Aşı Uygulama Polikliniği önündeki kalabalığı görünce şaşırdı. Randevu saatlerinde aşı olmayı uman yurttaşlar, hastanenin güvenlik görevlilerinin uyarıları ile polikliniğin önündeki masalara bırakılan formu doldurmak zorunda kaldı. 

Bu formların teslim edildiği güvenlik görevlileri ellerindeki bu formlara göre sıraya koydukları yurttaşları tek tek isimleri bağırarak aşı olmak için çağırdı. Yurttaşlar ise kendilerine sıra gelmesi için dakikalarca beklemek zorunda. Sıralarının geçmesini istemeyen yurttaşların isimleri bağran güvenlik görevlisinin etrafına toplanması nedeniyle polikliğinin önünde yığılma yaşandı. (Diyarbakır/MA)