Dersim Gençlik Örgütleri, taciz, tecavüz ve istismara karşı Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. Siyasi parti ve kurum temsilcilerin katıldığı açıklamada, "İstismarı aklama, aklattırma" yazılı pankart açıldı. "Katillerden hesabı gençlik soracak" sloganları atılırken, "Gülistan Doku nerede?", "Sessiz kalmıyoruz, hesap soruyoruz" dövizleri taşındı. 

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Dersim Gençlik Örgütleri adına açıklama yapan Evin Demir, son günlerde uzman çavuşlar tarafından kadınlar ve çocuklara tecavüz edildiğine dikkat çekti. “İktidarın yürüttüğü politikalar sonucunda çocuklarımızı kaybediyoruz” diyen Demir, Gülistan Doku’nun aylardır akıbetinin ortaya çıkmadığını söyledi. Söz konusu politikaları kabul etmeyeceklerini dile getiren Demir, “Karşımızda insanlıktan nasibi almamış bir zihniyet var. Tüm bunların hesabını soracağız. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedi. 

YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE: 3 GÖZALTI 

Açıklamanın ardından polis yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahale etti. Biber gazının kullanıldığı müdahalede, gençler polislerce darp edildi. Biber gazından etkilenen gençlere olay yerine çağrılan sağlık ekipleri müdahale ederken, polis müdahalesinde Mehmet Sağlam, Yusuf Akın ve Ömer Faruk Karahan gözaltına alındı.(Dersim/MA)