Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak tarihinde kayboldu. 5 Ocak’tan bu yana Gülistan’ın suda olduğunu söyleyerek, arama çalışmaları yapılıyordu. Arama ekiplerinin “Gülistan suda değil” sözlerine rağmen tüm ısrarıyla suda aramaları sürdüren Dersim Valiliği ve Dersim Emniyet Müdürlüğü, “Gülistan suda değil” diyerek 7 ay sonra aramaları durdurdu. 

Gülistan’ın ablası Aygül Doku aramaların durdurulmasına ilişkin Jinnews Haber Ajansı'a konuştu. Aramaların durdurulmasına tepki gösteren Aygül, Gülistan’ın neden şu ana kadar suda ısrarla arandığını sordu. 

'ARAMAYI GEREKÇESİZ DURDURDULAR'

Aramaların durdurulduğunu ilk duyduklarında başsavcı ile görüştüklerini ve başsavcının kendilerine aramaların kendilerinin durdurulmadığını yukarıdan gelen talimatla durdurulduğunu söylediğini dile getiren Aygül Doku, “Suda olduğu düşünülüyorsa, arama çalışmaları genişletilmek yerine neden durduruldu anlamış değiliz. Yok, çalışmalar gerekçesiz şekilde durdurulmuşsa o zaman Gülistan nerede? 21 yaşında bir kadın kayıp, vicdanları nasıl rahat? Benim Gülistan’ın suda olduğuna hiç inancım yoktu. Ben hep Gülistan’ın öldürüldüğünü düşündüm. Onlar da ısrarla suda olduğunu söylüyorlardı, şimdi de ‘suda yok’ deyip çalışmaları durdurdular. Bu çalışmaları gerekçesiz bir şekilde sonlandırdılar” ifadelerini kullandı. 

'ANKARA'YA GİDECEĞİZ'

Ankara’ya gideceklerini ve Meclis’in önünden ayrılmayacaklarını belirten Aygül Doku, Gülistan’a ne olduğunu öğreninceye kadar peşini bırakmayacaklarının altını çizdi. Karada arama çalışması yürütseler biz 7 aydır bir sonuca varmış olacaktık ama karada hiçbir arama yapmadılar. Savcı ilk günden beri ‘Gülistan sudadır’ diyor. Bu kadar eminlerdi şimdi ne oldu? Biz kızımızın peşini bırakmayacağız. Gülistan’ı bulmadan durmayacağım. Hiç kimse bize ‘evet Gülistan vardı ama unutuldu’ demesin. Herkes unutsa da biz unutmayacağız. 21 yaşında gencecik bir kızın unutulmasına izin vermeyeceğiz. Tüm aile gideceğiz Ankara’ya ve Gülistan’ı soracağız” diye belirtti. 

'İŞKUR MÜDÜRÜNÜ YANIMIZA GÖNDERDİLER'

Her kesimden destek istediklerini kaydeden Aygül Doku, kadın örgütlerine, siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine seslenerek, “Herkesten destek istiyoruz. Gülistan’ın bu şekilde kaybedilmesini, unutulmasını istemiyoruz. Avuç içi kadar bir kentte Gülistan sır oldu. Ben ömrümün sonuna kadar ‘Gülistan’a ne oldu’ diye düşünerek yaşamak istemiyorum. Herkesin Gülistan’a sahip çıkmasını istiyorum. ‘Gülistan’a ne oldu?’ sorusunun cevabını birilerinin vermesi gerekiyor artık. Bize sürekli ‘hiçbir  gruba bulaşmayın, sessiz kalın, biz size kızınızı vereceğiz’ diyordu Tunceli Valisi. İŞKUR müdürünü yanımıza gönderiyordu. İŞKUR müdürünü bizi oyalamak için mi gönderiyordu. Yanımıza gelip akşama kadar ne yapıyordu yanımızda? Bize gelip ‘Gülistan’ın cenazesini size vereceğiz’ diyordu” diye aktardı. 

'BİZİ NEDEN OAYALADINIZ'

Aygül Doku, sürekli yetkililerin kendilerini oyaladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Ben anlamıyorum gerçekten, ben bu olayın artık çözülmesini istiyorum. Madem bu olayı çözümsüz bir şekilde böyle bırakacaktın neden bizi oyaladınız bunca zamandır? 7 aydır bizi Gülistan’ın suda olduğunu söyleyerek oyaladılar. Çıkıp artık bize Gülistan’a ne olduğunu söylemeleri gerekiyor. Ben 7 aydır bu kentte her yeri, herkesi tanıdım. 7 aydır bu kentte Gülistan’ı neden bulamıyoruz? Biz karakolunun kapısını bilmeyen bir aileydik şimdi adliyelerden, karakollardan çıkamıyoruz. Ben bunu kabul etmeyeceğim. Kimsenin bunu kabul etmesini istemiyorum.”