Antep’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinden sonra yağan yağış gece saatlerinde devam etti. Günler öncesinden kar uyarıları yapılmasına rağmen, Antep Büyük Şehir Belediyesi’nin gerekli önlemleri almamasından kaynaklı yollarda kaldıklarını belirten yüzlerce yurttaş, tepkilerini sanal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan mesajlarda kimi yurttaşların araçlarını yolda bırakıp evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştığı görüldü. Kimi görüntülerde ise yolda kalan belediye otobüsü ve ambulansların yurttaşlar tarafından kurtarılmaya çalışıldığı görüldü.

Antep Büyük Şehir Belediyesi Fatma Şahin, belediyenin gerekli önlemleri aldığına dair yaptığı paylaşıma, yolda kalan yurttaşlar fotoğraflar ile yanıt vererek, gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Paylaşılan mesajların bazıları şu şekilde:

“* HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul: Kar geliyor uyarılarına karla mücadeleye hazırız diye caka satan belediyeler karda ortada yok. Tüm ana arterler ve yokuşlarda trafik durmuş durumda. Kağıt üzerinde uçurulan Antep bu çileyi hak ediyor mu? 

* Mehmet Ertürk: Hiç bir yerde çalışma yok, çalışıyoruz diye göstermelik fotoğraflar paylaşmayın. Belediye yatıyordu, yatmaya devam ediyor. Milleti rezil ettiniz. Sürekli işleyen yolu bile açamadınız.

* Furkan: Meteoroloji den haberiniz mi yoktu sayın belediye yetkilileri, Sayın Valim. Tam 4 saattir yoldayız. Bir tane tuzlama aracı ve yol açma çalışması yok. Tamamen işgüzarlık, tamamen rezalet.

* Hasan Şencan: Gaziantep’te vatandaşlar kendi imkanları ile Belediye otobüslerini kurtarıp evlerine gitmeye çalışıyor. İçler acısı durum ile karşı karşıyayız.

* Abdullah: Antep Halkının son durumundan haberiniz var mı? Aracı olanlar aracını bırakıp aracı olmayan vatandaşlar da Otobüsle gidiyordu ama yolların bu durumundan dolayı inip yürümek zorunda kaldı! Tedbir neden alınmadı?”