Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA – DER), Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve Kurdî-Der eski üye ile yöneticileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 11'i serbest bırakıldı.

Dün geç saatlere kadar süren ifade işlemlerinin ardından Selahattin Karagöz, Ali Taş, İslim Deniz, Mustafa Şahin, İbrahim Demir ve ismi öğrenilemeyen 4 kişi, savcılıkta verdikleri ifadeden sonra serbest bırakıldı. Bugünde, gözaltına alınan avukat Berivan Özpolat ve Alaadin Aslan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ev hapsi şartı ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 2 isim, Antep dışına çıkmama şartıyla serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlara, KHK ile kapatılmadan önce yöneticisi oldukları derneklerin faaliyetleri soruldu.

18 KİŞİ GÖZALTINDA 

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hala İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 18 kişinin ismi ise şöyle:

Ethem Ünal, Mustafa Denktaş, Bülent Şahin, Halil İpek, Abdulhakim Yılmazsoy, Ramazan Demir, Selma Avşar, Emin Külter, Osman Girgin, Perişan Akın, Maruf Yüce, Mustafa Bilen, Osman Özkan, Osman Bilgiç, Halim Tekin, Abdurahman Aksoy, Arif Selçuk ve Mehmet Saçlı.