Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin yıldönümü dolayısıyla Antalya Barosu’nun girişine ve kafeteryasına üye avukatlar tarafından asılan Elçi’nin afiş fotoğrafı gerekçe gösterilmeden panodan indirildi. Elçi'nin fotoğrafı ve eşinin ona yazdığı şiirin olduğu afişi panodan indirilmesine tepki gösteren avukatlar, fotoğraf ve afişin asılması için yönetimle yaptıkları görüşme de sonuçsuz kaldı. 

Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şube Başkanı Avukat Deniz Yıldırım, astıkları afişin birkaç saat sonra indirildiğini belirterek, bu yaklaşıma tepki gösterdi. 

'KARARI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ'

Afişin yeniden yerine asılması için baro yönetimine başvuruda bulunduklarını belirten Yıldırım, talebin 4 oya karşılık 6 oyla reddedildiğini söyledi. Yıldırım, "Antalya Barosu Yönetim Kurulu ne bir basın açıklaması ne de bir anma etkinliği gerçekleştirmeksizin bugünü sessiz sedasız geçirmeyi kendine uygun görmüştür. Yetmezmiş gibi afişinin asılmasına dahi izin vermemiştir. Henüz bir gerekçe gösterilmemiş; gerekçeli kararın iki hafta içerisinde yazılacağı söylenmiştir. Değil iki hafta oturup yüzyıl düşünseniz de katledilen bir baro başkanının fotoğrafının indirilmesine gerekçe üretemezsiniz. Bizler mensubu olduğumuz baronun böyle bir karar vermesinden ötürü utanç duyuyoruz. Ne Tahir Elçi’yi unutacağız ne de Antalya Barosu’nun verdiği bu vahim kararı" diye konuştu. (Antalya/MA)