Mardin’in Derik ilçesine bağlı Düztaş Mahallesi'nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen felçli oğlu Sabahattin’i 400 metre uzaklıktaki okula her gün sırtında götürüp getirdiği görüntüleri sosyal medyada yayınlayarak, yetkilelerin yardım istedi. Sorunun çözümü için Derik Belediyesi ile Kaymakamlığına başvuru yapıldığı ancak sonuç alınamadığı belirtildi.

Mardin’in Derik ilçesinden twitter’da yayınlanan görüntülerde anne Berfin Esen, oğlu 3. sınıf öğrencisi Sabahattin’i her gün sırtında evinden 400 metre uzaklıktaki okula götürdüğü görüntüleri insan vicdanını sorgular nitelikte.  

Görüntüyü çeken kişi Düztaş Mahallesi'nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen’in her gün çocuğunu sırtında götürüp getirdiğini, sorunun çözümü için Derik Belediyesi ve Kaymakamlığına başvuruda bulunduklarını ancak henüz bir çözümün üretilmediğini kaydediliyor. Sabahattin’in akülü aracı ise mevcut yolda kullanılmaktan arızalandığı bu yüzden yolun yapılması gerektiği vurgulanıyor. Videoda Mağdur anneye ve engelli çocuğa destek olun çağrısı yapılıyor.

Eğitimin düzenli bir şekilde devam ettiği mahallede çocuğunun eğitiminden geri kalmaması için anne bu zorluğa katlanıyor. İnşaat işçisi olan baba Bahattin Esen ise "Durumu defalarca Derik Belediyesi ve Kaymakamlığına dilekçe ile ilettik, ancak henüz bir çalışma yapılmadı. Mevcut yol, akülü engelli aracı için uygun değil. Zaten bu yüzden oğlumun akülü aracı bozuldu. Yetkililerin sorunumuza çözüm üretmesini istiyoruz” dedi.