AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumalarının saldırısında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’a, Urfa Adliyesi önünde “adalet” talebiyle başlattıkları nöbet eylemlerinin 33’üncü gününde Urfa ve Diyarbakır Tabip Odaları destek ziyaretinde bulundu. 

Nöbet eyleminin sürdürüldüğü adliye binası önüne gelen her iki tabip odasının başkan ve yöneticileri, anne ve oğul Şenyaşarlar ile bir araya geldi.

Ailenin avukatı Gökhan Dayık, ziyaret sırasında gelen heyete yaşananlar ve olayların işyeri kısmıyla ilgili geçtiğimiz hafta sonuçlanan yargılamaya ilişkin aktarımda bulundu. Av. Dayık, “Daha önce cumhuriyet başsavcısıyla görüştük. Başsavcı o zaman bize siyasi baskı altında olduğunu itiraf etti. Daha sonra zaten görevden alındı” dedi.  

Hastanede yaşananlarla ilgili soruşturmada ise 23 kişinin tespit edildiğini belirten Dayık, fakat henüz hiçbir şüphelinin yakalanmadığını ifade etti.

ANNENİN VİCDANLARI YARALIYOR' 

Ziyaret sırasında konuşan Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, anne Emine Şenyaşar’ın adliye önündeki adalet nöbetinin hem Urfa hem de Türkiye’nin vicdanını yaraladığını söyledi. Yüksekyayla, “Tün dünya bu yaşananları görüyor. Bir gün mutlaka adalet sağlanacaktır. Biz de elimizden geldiğince özellikle hastanede yaşananların meslek odamızla da ilgisi olması nedeniyle elimizden geldiğince süreci takip edeceğiz” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan da, adaletin biran önce tecelli etmesi temennisinde bulundu.

‘BİZİ YALNIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR’

Anne Emine Şenyaşar ise, adliye binasına herkes serbestçe girebiliyorken kendilerinin engellenmelerine  “Biz adalet istemek dışında ne yaptık? Bizden ne istiyorlar?” diyerek tepki gösterdi.

Kendilerine destek ziyaretinde bulunanların polisler tarafından Genel Bilgi Taramasına (GBT) tabi tutulduğunu söyleyen oğlu Ferit Şenyaşar, yine gelenlerin yüzlerine yakın bir mesafeden kamera tutulmak suretiyle taciz edildiğini ifade etti. Şenyaşar, “İnsanları bıktırarak bizi yalnızlaştırmak istiyorlar” diye konuştu.

ZİYARETÇİLERE GBT  YAPILDI

Ziyaretin ardından Ferit Şenyaşar’ın ifade ettiği gibi polisler ailenin yanından ayrılmak üzere olan Tabip odası yöneticilerine GBT yaparak, uzun bir süre bekletti. Oda başkanları ve yöneticileri, karşı karşıya kaldıkları bu duruma “Hepimizi tanıyorsunuz, bu nasıl bir uygulama, keyfi davranıyorsunuz” diyerek tepkilerini gösterdi.(Urfa/MA)