Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından ekonomideki krize ilişkin Çankaya Belediyesi önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. Eylem öncesi Çankaya Belediyesi önünü ablukaya alan polis kimsenin alana yaklaşmasına izin vermedi. Gazetecileri de alana yaklaştırmayan polis, EGO otobüs durağında bulunan 6 kişiye ilk olarak müdahale girişiminde bulundu.

Polis, eylem alanına gitmek isteyen 6 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Gözaltı aracına bindirilmeye çalışılanlar “Hükümet İstifa” sloganları attı. Polis bazı eylemcileri yüzükoyun yere yatırarak, darp etti. İlk eylemde görüntü almak isteyen gazetecileri de darp ederek, alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

Gözaltı sırasında biber gazı gözüne denk gelen Songül Doğan isimli kadın fenalık geçirdi. Gözaltı işlemini protesto eden bir kişi de işkence edilerek gözaltına alındı.

GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin engellemesine karşı çıkan Jinnews Ankara muhabiri Öznur Değer de gözaltına alındı. Onlarca polis tarafından ablukaya alınan Değer, ters kelepçelendi. Gözaltı sırasında darp edildi. Değer’in fotoğraf makinesine de el konuldu.

İKİNCİ MÜDAHALE

Polislerin ilk müdahalesi ardından ikinci müdahale de EGO otobüs durağından belediyeye geçmek isteyenlere yapıldı. Burada da 9 kişi darp edilerek, gözaltına alındı. Burada polislerin müdahalesine tepki gösteren bir yurttaş da sıkılan biber gazı nedeniyle astım hastalığından kaynaklı nöbet geçirdi. Getirilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Eylem sırasında polisler tarafından darp edilen toplam 17 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğüne dair bilgi edinilemedi. 

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: “Deniz Gündoğdu, Songül Doğan, Zarife Çamalan, Vedat Karahan, Hüseyin Gökoğlu, Mustafa Feroğlu, Hasan Akman ve gazeteci Öznur Değer.”

KARALA DERGİSİ OKURLARINA ŞİDDET

Öte yandan eyleme katılmak için bürolarından çıkan Karala dergisi okurları Şamil Parlak ve Süreyya Bey de Konur 2 Sokak’ta gözaltına alındı.