Suruç Katliamının 6'ncı yılında yürütülen kampanya kapsamında 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin anmasına katılacak olan Suruç Aileleri İnisiyatifi, alana alınmadı.

Gar yakınında aracı durdurulan Suruç Aileleri İnisiyatifi üyelerinin etrafını saran çevik kuvvet polisi, kitleye biber gazıyla saldırdı.

Saldırıda, Ümmühan Özdemir, Yücel Yavuz, Volkan Uyar, Yaren Tuncer, Ebru Yiğit, Birkan Polat, Doğucan Adıyaman, Şamil Parlak, Zeynep Tan, Zeynep Ülger, Ayşe Mizgin Esmer, Doğuş Özdemir, Guney Akgün darp edilerek gözaltına alındı.

İSTANBUL

Suruç Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale eden polis, 6 kişiyi gözaltına aldı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Suruç Katliamı’na ilişkin yürüyüş düzenledi. "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganıyla Balyoz Sokak'ta bir araya gelen grup Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartı açan grup, "Suruç’un hesabı sorulacak" sloganları attı.  

Bir süre yürüyen grubun önünü kesen polis, müdahale ederek 6 kişiyi gözaltına aldı.