Adana'da üniversite öğrencileri, Ankara'da geçen günlerde Genel Bilgi Taraması (GBT) bahanesiyle 3 üniversiteli gencin kaçırılmasına dair Eğitim Sen Adana Şube binasında basın açıklaması yaptı. "Gücümüz yerinde, yüreğimiz yetiyor. Tüm kayyumları göndereceğiz" yazılı pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda öğrencide destek verdi. Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden Ayşe Bezeğiş'in okuduğu basın açıklamasında Ankara'da 3 üniversiteli gencin kaçırılmasına tepki gösterildi.

'SALDIRILAR GİDEREK ARTIYOR'

4 Ocak'ta Boğaziçi önünde başlayan direnişin yurdun her yerinde büyüyerek devam ettiğini ifade eden Bezeğiş, bu direniş karşısında saldırıların gün geçtikçe artığına değinerek, Teşhir ediyoruz, Ankara Emniyeti şehir eşkıyası gibi sokak ortasından arkadaşlarımızı kaçırarak suç işlemiştir. Arkadaşlarımızı saatlerce alıkoyup darp edip 'bir daha Boğaziçi eylemlerine katılmayacaksın' şeklinde tehdit etmiştir. Bu saldırı, özerk-demokratik üniversite mücadelesine, gençliğin iradesine yönelik bir saldırıdır. Bu yöntemler bu devletin tarihinde var. Öğrencileri kaçırıp ajanlaştırma teklifleri, öğrencileri kaçırıp işkence yapma, öğrencileri kaçırıp faili meçhul cinayetler işlemelerinden biliyoruz. İnsan öldürmenin kodlarına işlendiği bu devletin yapısını bugün bütün aymazlığı ile hepimiz görüyoruz. Bir tek sıra arkadaşımızın dahi başına gelecek her hangi bir şeyden başta EGM olmak üzere, İçişleri Bakanlığı sorumludur.Biz, aşağı bakmayanlar, kayyum rektöre, kadın üniversitesine karşı nasıl direndiysek faşizme de öyle direniyoruz. Baskılarınız karşısında yenilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP'nin bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Bezeğiş, "Sizin halk düşmanı, kadın düşmanı, LGBTİ+fobik, öğrenci düşmanı, işçi düşmanı iktidarınız gidecek; faşizm yenilecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" dedi.(Ankara/MA)