Ankara merkez, Polatlı ve Haymana ilçelerinde, rüzgarın etkisiyle kum fırtınası oluştu. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzünde devasa toz bulutları oluştu. Görüş mesafesini düşüren fırtına, bazı ağaçları devirdi. Fırtına nedeniyle şehir merkezinde bazı yerlerde elektrikler kesildi. Şehir merkezindeki bazı esnaflar, işyerlerinin zarar görmemesi için kepenk kapattı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, yaptığı açıklamada “20 dakika kadar sürdü, şuan sıkıntı yok. Elektrik, doğalgaz ve internette sorun yok. Kriz masası oluşturuldu, tedbir aldık” dedi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kentimizin kuzey ve batı kesimlerinde beklenen sağanak yağışın olumsuz etkilerine karşı mesai arkadaşlarımız teyakkuzdadır. Yağışın olası risklerine karşı hepinizi tedbirli olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, gelecek iki saatlik periyotta, Ankara’nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayaş, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam) sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.