Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Ankara Tabip Odası (ATO), Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Sakarya Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Cadde polislerce ablukaya alınırken, emekçilerin açıklama yapmasına pandemi gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Bunun üzerine emekçiler, "1 Mayıs ölümsüzdür" sloganıyla KESK Genel Merkez binasına doğru yürüyüşe geçti. 

KESK binası önünde son bulan yürüyüşün ardından açıklama yapıldı. Sendika ve siyasi parti bayraklarıyla açıklamaya katılan emekçiler, 1 Mayıs baskılı yelekler giydi. Açıklamada, “Sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için umut yan yana! Yasasın 1 Mayıs” yazılı pankart açıldı. Açıklama boyunca sık sık, “Gün gelecek devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek”, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı.

Açıklama öncesi yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Açıklama metnini, emek ve meslek örgütleri adına Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Köklü okudu.

Açıklamanın ardından polis kitleye plastik mermi ve biber gazıyla saldırırarak, çok sayıda emekçiyi darp etti.