Adana'da 4 Mayıs'ta itikafta bulunmak için gittikleri camilerde polis baskınıyla gözaltına alınan aralarında Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ile birlikte 30'u çocuk 400 kişinin emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde tutulanların bir kısmı ifade işlemlerinden sonra serbest bırakılırken gözaltına alınanlar hakkında; "inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik" ve "görevi yaptırmamak için direnme" gerekçeleriyle işlem yapıldığı öğrenildi. 

GÖZALTINDAKİLER ARAÇTA BEKLETİLİYOR

Öte yandan Furkan Vakfı gönüllüleri, sosyal medya hesaplarında  gözaltına alınan kişilerin bazılarının emniyet otoparkında, polis araçlarında ve nezarethanelerde bekletildiği, bazılarının vücutlarında morlukların olduğunu paylaştı. Hesaplardan konuya ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı. Furkan gönülleri, gözaltı sırasında polisin şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldıklarını, emniyette kötü muamele gördüklerini belirterek, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'yi istifa çağırdı.

'HÜKÜMET ZOR DURUMA DÜŞTÜ'

Emniyetteki ifadesinde cami işgali ve sivil itaatsizlikle suçlanan Kuytul, "Ben hükümeti değil, din düşmanı derin komiteyi suçladım, hükümetin onların yaptıklarına karşı durması gerekirdi, durmadı, benim eleştirim bunadır. Halkla hükümeti karşı karşıya getirmek gibi bir derdim yok, aksine cami baskınlarıyla hükümet zor duruma düşürülmüştür. Bunlardan Cumhurbaşkanı'nın da rahatsız olduğu kanaatindeyim, o yüzden Antep Emniyet Müdürünü görevden almıştır. Benim yaptığım konuşmalarla değil, emniyetin yaptığı yanlış davranışlarla insanlar bu hükümetten nefret eder, ben bu konuşmamla hükümeti ikaz ettim" dedi. 

'DİYANET İTİFAKI YASAKLAMADI'

Kendilerinin değil siyasilerin yaptığı faaliyetlerin halk sağlığını düşürdüğünü  belirten Kuytul, "İtikaf yasaklı bir eylem değil, sünnet olan bir ibadettir. Halk sağlığını tehlikeye düşüren Cumhurbaşkanı ve siyasilerin yaptığı kongrelerdir. Antalya'da müzikli programlar yapılıyor, çarşı pazarda insanlar üst üste, Adana Demirspor maçı üst üste, halk sağlığını tehlikeye düşürenler bunlardır. Benim bulunduğum cami kocaman, ben üst katta tek başımayım, itikaf insanı izole eder. Diyanet, halk sağlığını tehlikeye düşüyorsa neden itikafı yasaklamadı? Halkın sağlığını bizzat emniyet tehlikeye attı, 400 tane insanı üst üste nezaret doldurdu. Halkın sağlığını tehlikeye atmak budur."

Ayrıca Kuytul'un gün içerisinde Adana Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.