AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti 115’inci gününde devam ediyor. 

Alevi kurumlarından oluşan bir heyet, adliye binası önünde adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Havaların sıcak olmasından kaynaklı ziyaret adliye binası yanında bulunan Urfa Barosu önünde gerçekleşti. Hakların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Nusret Tunç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Adıyaman şubeleri yöneticilerinin olduğu heyeti, aile  “Adalet” yazılı dövizle karşıladı. HDP Urfa İl Örgütü de heyete eşlik etti. 

İBRAHİM-İ BİR DURUŞ

Bülbül, “Aleviliğin kendisi bir hakikat arayışıdır, lakin bu topraklarda adalet ve hakikatten bahsederken akıllara gelen ilk şey İbrahim Halilullahın Nemrud zulmüne karşı verdiği mücadele. Bugün burada benzer bir şey söz konusu. Nemrud-i bir zulme karşı İbrahim-i bir duruş var. Bu hiç kuşkusuz adaletin, hakikatin sabrı ile yürütülen bir mücadeledir” diye konuştu.

HAKİKATİN SEMBOLÜ

Alevi toplumu adına düşünceleri ifade etmek için aileyi ziyaret ettiklerini vurgulayan Bülbül, “Tabi bir annenin hakikat nöbetinde olması başlı başına önemli bir şey ve bu bir destandır. Analar, analık becerisinden kaynaklı bir kutsiyet hak ederler. Buna bir de hakikat ve adalet eklenince bu kutsiyet çok daha yüksek bir noktaya erişir. Bir de Urfa, Kürt halkının mazlum mücadelesi eklenince çok farklı bir noktaya geliyor. Umuyoruz ki bu dava biran önce adalet bağlamında sonuçlansın. Burada bir zorbalık var ve bu zorbalar hükümet tarafından korunuyor. Böyle bir yandaş adalet söz konusu olamaz. Şenyaşar ailesi adalet ve hakikatin sembol isimleri, bu sıcakta kimse beklemek istemez” şeklinde konuştu.

‘AİLENİN ACISI ACIMIZDIR’

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Nusret Tunç, “Bu çağda böyle bir ortamda bulunmaktan kendim adıma utanıyorum. Bu ülkede insanların bu duruma düşürülmesine biz Aleviler alışığız. Bin 400 yıldır ölümlere uğruyoruz. Yarın Madımak’ta olacağız. İnsanların yakılması hangi dine sığar ve bunu yapanlar bugün serbestler. Zülüm nerede varsa biz Aleviler oradayız. Ailenin acısı acımızdır, acılarını yüreğimizden hissediyoruz” diye konuştu.

‘MAZLUMDAN YANAYIZ’

PSAKD Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yapıcı ise, “Sizinle beraber yüreğimiz yanıyor. Aleviler olarak her zaman mazlumdan yanayız. Sizin yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Elbet bir gün adalet gelecek” dedi. Kerbela’dan bu güne kadar yapılan bütün zulümlere karşı olduklarını dile getiren DAD Adıyaman Şube Başkanı Aziz Akdağ, “Alevi, Kürt ve insan olarak karşı durduk ve bu günden sonrada durmaya devam edeceğiz. Adalet sağlanana kadar yüreği yanan bir annenin, avladın yanında olacağız bununla da gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

‘BAŞLADIĞIMIZDA KIŞTI ŞİMDİ YAZ’

Ferit Şenyaşar,  destek ziyaretlerinin kendilerini güç verdiğinin altını çizere şunları söyledi: “Bu dayanışmanız bizim için çok değerlidir. Dayanışma sonucunda ayakta kalıyor, mücadele ediyoruz. Adalet mücadelemize başladığımızda mevsim kıştı ama şimdi yaz mevsiminin ortasındayız. Urfa’da aşırı bir sıcaklık var ve iki avladı ve eşi gözleri önünde katledilen bir anne var istediği tek şey adalet. Bugün mücadelemiz 115’inci gününde, biz sadece buraya oturmaya gelemdik, hakkın yerini bulmasını istiyoruz. Hastanede bir katliam yapıldı, bu zülüm deva ediyor. Biz bu mücadelemizi kararlıkla devam ettireceğiz, sonuç ne olursa olsun haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Dayanışmaların devam etmesini istiyoruz.”