Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla köyündeki köy okulu, 2020 yılında yatırım programına girdi. Kentte 20 Ocak 2020’de meydana gelen depremde ağır hasar alan okulun yıkımına karar verildi. Uzuntarla Köyü Muhtarı Ali Özarslan, okulunun onarılması için ihalenin yapıldığını fakat Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından okul yapımın engellenmeye çalışıldığını belirtti.

‘ALEVİ KÖYÜNE OKUL YAPTIRMAM’

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük’ün, kendisine, “Bu Alevi köyüne okul yaptırmam” dediğini aktaran muhtar Özarslan, müdürle bir çok kez görüşme yapmasına rağmen olumsuz yanıt aldığını söyledi. En son köylülerle birlikte gidip görüşme yaptıklarını söyleyen Özarslan, “Bize ‘ben o Alevi köyüne okul yaptırmayacağım, peşine düşmenizin bir anlamı yok’ dedi. Cip Köyü’ne yatırım programı olmamasına rağmen okul yaptırmaya çalıştı, biz de bunun üzerine bakanlığa dilekçe yazdık. Bakanlık okulu onaylamış ama Milli Eğitim Müdürü ‘okula ihtiyaç yoktur’ diye dilekçe yazmış” ifadelerini kullandı.

Köylerinde 200'e yakın öğrencinin merkeze gidip eğitim gördüklerini söyleyen Özarslan, "Milli Eğitim Müdürü, mezhepçilik yapıyor. Şu anda müteahhit ihaleyi almış ama engellemeye çalışıyorlar, bugün ihalesi yapılan bir okulu niye durduruyorsun. Bizim okulumuzu yıktıktan sonra müteahhit geldi, inşaat alanına kazıkları çaktı. Ancak milli eğitim müdürü bunu duyunca iptal etti” diye konuştu.

EĞİTİM SEN: ARAŞTIRIYORUZ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Elazığ Şube Başkanı Musa Doğan ise konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirterek, köy halkı, muhtar ve yetkililerle görüşme yaptıktan sonra açıklama yapacaklarını söyledi. (Elazığ/MA)