Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe Binasına gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıda ilçe binasının cam ve kapısının kırıldığı, saldırganın ilçe kapısının önüne tuvaletini yaptığı belirtildi. Saldırı ile ilgili S.A. adlı kişi gözaltına alındı. 

Kartaltepe Polis Amirliğine götürülerek ifadesi alınan S.A.'nın, bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor. 

‘HDP’Yİ DESTEKLEMİYORUM’ 

S.A’nın emniyet ifadesinde, “Ben HDP’yi desteklemiyorum. AK Partiye de üye olmak istedim, fakat kabul edilmedim. HDP binasını görünce, yerde gördüğüm taşları camlarına attım. Camlar kırıldı. Polis geldi. Olayla ilgili söyleyeceklerim bu kadar” dedi. 

KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILACAK 

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan HDP İstanbul İl Örgütü, “Dün gece 04.00 civarında Bakırköy İlçe binamıza faşist kişi veya kişilerce saldırıya uğramıştır. Özellikle son süreçte partimize dönük hedef gösterme ve saldırıya teşvik etme eğilimleri arttığı gibi, neticesinde partimiz saldırıya uğramakta, yönetici ve üyeleri yıpratılmaktadır. Bu şuursuzca saldırılar karşısında ilgili devlet mercileri ve demokrasi güçlerini sorumluluk almaya davet ediyoruz. Demokrasinin temini ve toplumsal barışın teminatı olan partimize dönük bu ve benzeri saldırıları hiçbir zaman kabul edip boyun eğmediğimiz gibi; bundan sonrada bizi yıldıramayacaklarını bilmelidirler. Saldırı münasebetiyle bugün saat 14.00'te Bakırköy İlçe binası önünde bir basın açıklaması yapılacaktır” dedi.