Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano’nun Mardin’deki temasları sırasında Mardin Valisi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Mahmut Demirtaş’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Valiliğin düzenlediği programlara AKP’liler de katıldı. Programlara dair Valilik veya kayyım yönetimindeki belediyenin sayfalarından bir paylaşım yapılmazken, AKP Kadın Kolları Başkanlığı sosyal medya hesabından paylaşımda bulunuldu. AKP eski milletvekillerinden Cüneyt Yüksel ve Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar’ın da bulunduğu fotoğrafın paylaşılması, sosyal medyada birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. 

Kentte sadece Anadolu Ajansı’nın (AA) basın akreditasyon listesine alındığı programla ilgili AKP Kadın Kolları Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Spano ile program sonrası çekilen fotoğraflara yer verildi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “23. Dönem milletvekilimiz Sn Cüneyt yüksel, Kız kardeşi ve Avrupa insan hakları mahkemesinde yargıç olan Sn Saadet yüksel ve Avrupa insan hakları mahkemesi başkanı Robert Spano Sn Valimiz Mahmut Demirtaş ve il başkanımız Esengül Aydın Sancar ile proğram sonrası.”

Birçok sosyal medya kullanıcısı, yapılan paylaşımı alıntılayarak, AİHM Başkanı Spano’ya ironik tepkiler gösterdi. 

Avukat Kerem Altınparmak, yaptığı paylaşımda, “Spano ziyaretini zirvede tamamlamış. Bundan sonra Yargıtay, Danıştay Başkanlarına çay toplama esprisi yapmayalım çünkü bu resim sonrasında o çok masum ve saf bir etkinlik kalıyor” dedi.

Bir başka kullanıcı da “aihm başkanı muhtarlar zirvesi ne zaman? tek bir muhalif kişi-grupla bile görüşmeyen aihm başkanı, mardin akp teşkilatlarıyla program yapmış. hem ulusal hem uluslararası ‘mahkeme’ devri bitti gibi!” ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine AKP Kadın Kolları Başkanlığı paylaşımı sildi.