AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a hakarette bulundu. AKP’li Akkal, Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu cezaevinde kızları Delal ve Dilda ile birlikte görüştürülmemesine ilişkin yaptığı paylaşımda, “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş. Bizim Şehit çocuklarımız da babalarıyla görüşemiyor. Allah ya size verecek, ya bize.." diye yazdı.

TEPKİLER ÜZERİNE TWİTİ SİLDİ

AKP'li Akkal, paylaştığı twiti tepkiler üzerine bir süre sonra sildi. 

DEMİRTAŞ'IN PAYLAŞIMLARI

Başak Demirtaş, dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla söz konusu durumu duyurmuş ve şu paylaşımlarda bulunmuştu: 

"Güç koşullarda çalışmak zorunda olan işçilere, kamu emekçilerine, özel sektör çalışanlarına, uçaklarda yan yana oturanlara, iktidarın etkinliklerine, mitinglerine katılanlara corona bulaşmıyor (!)

Ama arada çift cam, iki tarafta da demir parmaklıklarla yapılan kapalı cezaevi görüşlerinde, maske ve siperlik taktığınız halde sevdiklerinize corona bulaşıyor (!) Bu yüzden görüşler ayda sadece bir defa yapıldı.

Hele ki iki çocuk babalarıyla kapalı görüş yaptı mı anında corona bulaşıyor (!) Tam da bu nedenle, kızlarımız Delal ile Dılda'nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi.

Corona tedbiri olarak açık görüş kaldırıldı, tamam. Peki ama kapalı görüşleri neden engelliyorsunuz? Hadi engellediniz, onun yerine neden telefonda görüş hakkı vermiyorsunuz? Görüntülü görüşme dediniz, ne oldu? Hakkımızı neden gasp ediyorsunuz?

Hepsinden önemlisi, madem corona riski var, haksız yere cezaevinde olan siyasetçileri, gazetecileri, hayatları tehlikede olan insanları neden serbest bırakmıyorsunuz?

Selahattin'in, kızlarımız Delal ile Dılda'yı birlikte görmesine izin verilmedi. Selahattin, pandemi başladığından bu yana kızlarını sadece birer kez, ayrı ayrı görebildi."