Mersin Akdeniz Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, Akdeniz Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi, 205 milyon lira olarak belirlendi.

‘HAK VE ÖZGÜRLÜKLER EĞİTİMİ’ REDDEDİLDİ

Meclis toplantısında Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyeleri tarafından sunulan “Mersin Barosu İşçi Hakları Komisyonu tarafından, belediyenin taşerondan kadroya alınmış işçilerine haklar ve özgürlükler konusunda eğitim semineri verilmesi” teklifine ilişkin komisyon raporu da görüşüldü.

İlgili komisyon, belediyenin hukuk bürosunun bulunması ve çalışan işçilere gerekli eğitimin verildiği gerekçesiyle teklifin reddedilmesini öneren rapor sundu. Rapor üzerine söz alan HDP’li meclis üyesi Özgür Çağlar, “Sizin grubunuz tarafından reddedildi ve bir fırsatı kaçırmış olduk. Mersin’de ilk defa bir belediye Mersin Barosu ile ücretsiz eğitim düzenleyecekti. Mersin Barosu Başkanlığı’ndan bunun için onay almıştık. Amacımız sadece işçilerin hak ve özgürlükler konusunda farkındalığını artırmaktı. Hukuk birimimiz var ama belediye işçilerin işvereni zaten. Böylesine faydalı bir önergenin reddedilmesine üzüldük” dedi.(MA)