Kürt sanatçı Mem Ararat’ın 4 Aralık’ta Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde yapacağı konser iptal edildi. Sanatçı Mem Ararat, sanal medya hesabı üzerinen yaptığı açıklamada, konserin AKP yönetimindeki belediye tarafından iptal edildiğini duyurdu. 

GEREKÇE: KÜRTÇE MÜZİK

Açıklamada, konserin yapılacağı merkez için belediyeyle sözleşme yapıldığı, bu kapsamda salon ücretinin ödendiği ve biletlerin büyük kısmının ise satıldığı belirtildi. Müzisyenlerin masraflarının da yapıldığı kaydedilen açıklamada, belediye yetkilisinin organizasyon şirketini arayarak, “Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh ediyoruz" dediğini duyurdu. 

NEFRET SUÇU

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçe'ye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesini esefle kınıyorum. Ve biz şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz ve yine Kürtçe söyleyeceğiz, hem de bütün ağız ve lehçelerde.”