Zonguldak'ın Kozlu ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Ali Bektaş katıldığı yerel bir televizyon programında kendisi hakkında olumsuz haber yapan gazetecileri tehdit etti. Hakkında yapılan haberlerde Antalya’da otellerinin olduğunu yönündeki iddiaları kabul etmeyen Bektaş, 20 senedir Antalya’ya gitmediğini dile getirip, haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 

Bektaş, sahip olduğu varlığına ilişkin “Benim bir evim, bir oğlumun üzerine iki arabam, Çakmakkaya'da kayınpederimden kalma bir villam ve eşimin üzerine 280.000 TL nakit param var” dedi.

Başsavcılığa haberi yapanın ceza alması için başvurduğunu açıklayan Belediye Başkanı, ancak Sulh Ceza Hakimliği’nin 2004 yılında Polonya’daki yerel bir mahkemenin verdiği kararı gerekçe göstererek, haberi basın özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini söyledi.   Mahkemenin verdiği karara “‘Sen siyasetçisin. Biz seni hırsız olarak görüyoruz’ dedi. ‘Seni yolsuz olarak görüyoruz’ dedi. Mahkeme kararı bana onu söylüyor. Sen siyasetçiysen diyor; her türlü hakarete, her türlü şerefsizliğe layıksın diyor. Karar özetle bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi ya? Ne basın özgürlüğü? İnsanı aşağılamanın, insana iftira atmanın nesi basın özgürlüğü” ilişkin yorumunda bulunan Beltaş, yapılan haberlerle kendisinin ve partisinin itibarsızlaştırdığını savundu. 

‘KİMSE SOKAKTA RAHAT DOLAŞAMAYACAK’

Bektaş, sözlerinin devamında “Adalet gereğini yapmazsa ben gereğini yapacağım. Benim namusum ve şerefimle kimse oynayamaz. Ben bu saatten sonra bir şey beklemiyorum. Yok, ben kalem aldım. Yok, ben gazeteciyim. Şimdi bu laflarımı alacaklar, istedikleri gibi çarpıtacaklar. Yok kardeşim! Bundan sonra Ali Bektaş böyle. Herkese gereğini yapacağım. Kimse sokakta rahat dolaşamayacak. Benim çocuğuma, onuruma, şerefime dokunan insanın onuruna, şerefine dokunurum. Net, tehdit ediyorum. Eğer öyle algılıyorlarsa” ifadelerini kullandı. (MA)