AKP Kadın Kolları Başkanı ve kendisini Tayyip Erdoğan'ın manevi kızı olarak tanıtan Hatice Atan, 10 Eylül Perşembe günü Batman, Mardin ve Siirt gibi çevre illerden topladığı bir grup kadınla yürüyüş düzenleyerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde provokasyon girişiminde bulundu. HDP'li vekil Hasan Özgüneş'in orman yangınlarına karşı düzenlediği oturma eylemini protesto eden AKP’li kadınlar, yeni bir girişime dönüştürülmek isteniyor. 

Adı her türlü yolsuzluk, rüşvet, atama-yer değiştirme, ihale ayarlama, işe alma, bürokrasiyi görevlendirme gibi olaylarla anılan Atan, ikinci kez başka kentlerde topladığı kadınları HDP il binası önüne taşıdı. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, İl Eş başkanları Sabahattin Deniz ve Sabuha Akdağ, kadınlara bu tür provokasyonlara alet olmamaları çağrısında bulundu. 

'BAŞARAMAYINCA ÖFKELENDİLER'

Atan’ın organize ettiği işlerin provokasyon girişimi olduğunu belirten Milletvekili Nuran İmir, "2015’ten beri tankla, topla kentlerimize girenler ve bütün savaş politikalarını uygulayıp başaramayan zihniyetin amacı yeniden kirli provokasyonlarla HDP ve Kürt halkını teslim almak istemeleridir" dedi. Provokasyonu başaramadıkları için öfkelendiklerini ifade eden İmir, "Yıldıramadıkları Şırnak halkından ve halkın umudu olan HDP’ye çok öfkeliler. Onun için bu kadar ucuz ve bu kadar rezil girişimlere başvuruyorlar ama yine de başaramıyorlar" diye konuştu. Dışarıdan taşıma 3- 5  kişiyle Botan halkını kışkırtmaya yeltenenlerin başaramayacaklarını ifade eden İmir, "Şırnak halkı bu provokasyonlara gelmez ve gereken cevabı veriyor ve vermeye devam edecektir" dedi. 

'BU ONLARIN SON ÇIRPINIŞLARI'

Yapılan provokasyonların havuz medyası aracılığı ile ülke gündemine getirilmeye çalışıldığına dikkati çeken İmir, şöyle devam etti: "Bu girişimlerin Ankara’dan Şırnak’a kadar organize bir şebeke tarafından yapıldığı ortadadır. Bizler bu suç çeteleri ve paramiliter güçlere asla izin vermeyeceğiz. Botan özellikle son süreçte bu karanlık güçlerin odağı haline getirilmeye çalışılıyor. Botan yüzyıllardır bu kirli politikalara alet olmadı, olmayacak. Botan direnişini ve mücadelesini sürdüremeye ve yükseltmeye devam edecektir. Zaten gidici olduklarını bildikleri için bu tür kirli politikalarla kendilerine suni gündemler yaratarak halkı oyalamaya çalışıyorlar. Bilsinler ki Botan’da bu onların son çırpınışlarıdır."

‘PARTİMİZİ KRİMİNALİZE ÇABASIDIR’

İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ da yapılan bu girişimle partilerinin illegalize edilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Bizim orman yangınlarına karşı çıkarttığımız sesi bastırmak istediler. Ama başarılı bir sonuç alınamadı. Çünkü bizim sesimiz daha fazla, daha gür çıktı. Bu provokasyon girişimi her Perşembe günü il binamızın önünde sürdürülecek. Biz de HDP il örgütü olarak her Perşembe günü parti binamızın önünde halkımızla birlikte bu provokasyonlara dur diyeceğiz. Bizim partimizi kriminalize etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bu grup dışarıdan getirilen bir gruptu. Onların hiçbiri Şırnaklı değildi. Bu şekilde devam ettiği sürece bizler de buna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu provokasyonlara karşı sonuna kadar duracağız” diye belirtti. 

‘HER BİRİNE BELİRLİ GÖREVLER VERİLDİ’

HDP İl Eşbaşkanı Sabahattin Deniz ise organizasyonun kimler tarafından yapıldığını bildiklerini vurgulayarak, “AKP iktidarının zor durumda olduğunu bütün halk biliyor. Bizi yıldırmak için her şeyi yapıyorlar. Hatice Atan, Tayip Erdoğan’ın manevi kızı diye bilinen bir şahıs. Kendisi İl Özel İdaresinden maaşlı bir eleman. Bunun üzerinden de AKP’nin çeşitli alanlarında yararlanmaktadır. Yapılan bütün provokasyonların başında da bu şahıs yer almaktadır. Bunun dışında İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak’ta ki belirli iş adamlarının, Sanayi Ticaret Odası’nın, AKP Kadın Kollarının, AKP İl başkanlığının ve Belediye başkanının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda herkese belirli görevler verildi. Ondan sonra da haftanın belirli günlerinde il binamızın önünde basın açıklamaları yaparak bizi provoke etmeye çalıştıklarını öğrendik” diye konuştu.(Şırnak/MA)