Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, partilerinin “Bir yol var” şiarıyla başlattığı kent gezileri kapsamında Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ziyaretlerle halkla bir araya geldi. Sabah saatlerinde gazeteciler ile bir araya gelen Atay, sonrasında kentin çeşitli yerlerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Atay, son olarak Diclekent'te bulunan bir kafede halk buluşması gerçekleştirdi. Halk buluşmasına çok sayıda kişi katıldı. 

Atay, HDP’den ayrılmalarından sonra kendilerine gelen eleştirilere özeleştiri verdiğini belirterek bu kararın önceden alınmış bir karar olduğunu söyledi. Atay, “TİP'in büyümesi HDP içinde iyi olacağını söyleyerek girdik ve HDP bizim Meclis'te var olmamızı sağladı. Bu mücadeleyi beraber öreceğiz diye başladık ve ayrılma olmadı aslında. Her türlü toplumsal davada dayanışma içinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.

'AKP'NİN MİADI DOLDU'

“Kurtuluşumuz kendi elimizde” diyen Atay, “Kimse bizi kurtarmayacak. Bizim şuan mücadele ettiğimiz şey sadece AKP-MHP faşist bloğu değil. Sistemsel mücadele. Bu toplumsal düzende ötekileştirilmeye, dilimizin yasaklanmasına karşı irade ortaya koymak istiyorsak birlikte mücadele etmeliyiz. Bugün belli ki AKP-MHP'nin miadı dolmuş. Kendi tabanında karşılık görmemesinden, ekonomik krizden ve birçok sebepten dolayıdır bu. Bunlar zaten gidecek bizim gelecek olanı tartışmamız gerekir. Gelecek olan her kim olacaksa; bu iktidar bu yaşadığımız 20 yılın ve daha pek çok yılların hesabını soracak güçte olmalı” diye belirtti.

'3'ÜNCÜ YOL İTTİFAKI KURMALIYIZ'

Bu sistem içerisinde üçüncü bir yolun gerekliliğine vurgu yapan Atay, “Hayatımızın her saniyesinde AKP iktidarının deformasyonu ile uğraşıyoruz.  Bize insanlığımızı kaybettiren bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu insanlara yaşamlarımızı bırakmayacağız. O yüzden diyoruz 'Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır.' O yüzden 3'üncü yol ittifakı kurmamız çok önemli. Yeni bir iktidar yaratabilme fırsatını yaratmalıyız. Burayı yaşanabilir bir ülke yapma konusunda ısrarcı olmalıyız" diye konuştu.

Buluşma, Atay’ın yurttaşların sorularını yanıtlamasıyla son buldu. (Diyarbakır/MA)