AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, "Elektrik faturaları abartılıyor. ‘Geçen ay 300 liraydı, bu ay 2 bin lira oldu’ söylemleri gerçekçi değil. Bazı ifadelerin yalan olduğunu, elektrik faturaları üzerinden provokasyon olduğunu düşünüyorum. Ben 115 metrekare evde oturuyorum, 5 kişiyiz. Geçen ay 171 liraydı bu ay 242 liralık fatura geldi’’ dedi.

Youtube'da Fatih Atik'in sunduğu ‘'Ankara Masası'' programına katılan Ayvalı, evde eşi ve çocuğu ile birlikte yaşadıklarını ancak ikinci çocuğu bekledikleri için anne ve babasının da kendilerinde kaldığını belirtti. "Son dönemde bu elektrik faturaları konusu sıkça tartışılıyor. Şimdi sanatçılar vesaire de girdi" diyen Ayvalı şunları söyledi:

‘'Bizim evde gündüz süpürge de, kettle da devamlı çalışıyor. Elektriği gereksiz açmıyoruz ama, ekstra bir seferberlik ilan edilmiş durum da yok. Biz hiçbir zaman ucuz demedik, asgari ücret de yeterli demedik. Ama geçen ay 300 liraydı bu ay 2 bin lira geldi gibi söylemler gerçekçi değil. Bu anlamda bir provokasyon da aldı yürüdü.''

İSTİFA ETMİŞ YENİDEN GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

Ayvalı daha önce katıldığı bir TV programında AKP'nin bir dönem Gülen Cemaati ile kol kola yürüdüğünü söylemiş ve, “Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık 2010'a kadar” sözlerinin ardından istifa etmişti. Ayvalı 10 ay sonra partide yeniden aynı göreve getirilmişti.

'KURU FASULYE DAĞITALIM, HERKES KENDİ GAZINI ÜRETSİN'

Öte yandan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan  AKP'li Turgay Güler, doğal gaz ve elektrik faturalarının pahalılığı tartışılırken 'Vatandaşa kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını kendi çıkarsın' sözleri tepki topladı.Devlet kurumlarının özelleştirmesiyle sermayenin eline geçen elektrik şirketleri, zamlar ve yüksek faturalar, CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında konuşuldu.Programa AKP'li Turgay Güler, Hakan Bayrakçı, Bedri Baykam ve Zafer Şahin katıldı.

Zamlara ilişkin yorum yapan Bedri Baykam, "Elektrik devletin kontrolünde daha insaflı dağıtılamaz mı, bu özelleştirmeler geri alınamaz mı?" dedi.

Baykam'ın sözleri üzerine Takvim Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Zafer Şahin, "Allah aşkına nükleer yapmayalım, HES'leri yapmayalım, peki bu elektriği nasıl ucuzlatacağız?" diye karşılık verdi.

AKP'li Turgay Güler ise yorumuyla tepki çekti. Güler'in "Benim çözümüm var; topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek" sözleri kısa sürede gündem oldu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı Güler'e tepki gösterdi.